El PSC de la Garriga proposa una borsa d’habitatge social als pressupostos 2013

0
logo_psc

Al ple del mes d’octubre es van aprovar les ordenances fiscals per l’any 2013, on tots els grups de l’oposició vam donar recolzament a l’increment del 3,1% de les taxes i impostos, demostrant una forma diferent de fer en aquesta legislatura.

Des del PSC vam donar recolzament perquè segueix la filosofia que ha havíem aplicat des del nostre partit estan a govern, que era utilitzar com a indicatiu el valor de l’IPC del mes d’agost. Mateixes mesures que, els partits polítics que formen l’actual equip de govern, van votar contràriament quan estaven a l’oposició. Nosaltres volem ser coherents i fer una aposta d’oposició constructiva.

En el punt on es van aixecar certes diferències va ser a la proposta de l’increment de l’IBI. L’equip de govern va consultar els partits polítics sobre aquest impost. Entenem que aquesta és una de les taxtes més universalitzades entre la ciutadania i que les mesures d’ajust que va aplicar Rajoy van atacar durant el 2012 d’una forma molt severa a la població.

Amb els números que té l’equip de govern a els mans, es xifra aquest augment en 160.000€ de més que el 2012, que ingressarà l’Ajuntament en aquest concepte. Des del PSC finalment no ens hi vam oposar a aquest augment, amb una única condició que el regidor Sr. Vicenç Guiu es va comprometre a complir en nom de l’equip de govern; Es tracta del compromís de dedicar una partida de 60.000€ mínim a la creació d’una Borsa de Lloguer Social. Aquest servei es crearia per a donar respostes a les famílies que estan passant per un sotrac econòmic social i que necessiten més que mai d’uns ajuts per a poder arribar a final de mes.

Durant el plenari no esperàvem un compromís ferm per part de l’equip de Govern. Només volíem un compromís per part d’aquests de poder estudiar la mesura i mirar la seva aplicació en els pressupostos de l’any 2013.

El que reclamem des del PSC és un servei similar al que ja s’ofertava mancomunat amb altres ajuntaments, dedicat a l’emancipació juvenil i que servia per fer d’intermediaris entre propietaris i llogaters, donant una sèrie d’avantatges als propietaris a canvi d’una rebaixa substancial en el preu del lloguer de l’habitatge.

La nostra proposta persegueix aquest objectiu, i que es pugui dotar amb una partida que doni resposta a fer una proposta pública d’habitatge de lloguer, d’acord amb propietaris i fins i tot amb empreses immobiliàries, donant facilitats i actuant l’Ajuntament com a avalador en els contractes signats.

De moment seguim esperant una convocatòria per part de l’equip de govern, que no arriba tot i el compromís de parlar per a incorporar la proposta en els pressupostos de 2013. Aquesta és una de les condicions irrenunciables del nostre grup per donar recolzament als pressupostos de l’any vinent. Esperem que l’equip de govern busqui consens per la seva aprovació. El nostre compromís de treballar per una oposició constructiva no és un xec en blanc.

 

Article anteriorEl Govern segueix escanyant l’autònom
Article següentActes per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere a la Garriga
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.