El Govern segueix escanyant l’autònom

0
Frederic_Moreno_02

D’acord amb l’ordre que té en projecte el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques (que es troba en període d’al·legacions) i que segons la CTAC-UPTA entrarà en vigor properament, després de les pujades de l’IVA els autònoms que declaren per mòduls objectius i per equivalència hauran de patir una pujada similar en el seves declaracions trimestrals, des d’aquest mateix trimestre, a declarar el mes de gener del 2013. Però això no acaba aquí, sinó que hauran d’assumir les diferències corresponents al darrer trimestre declarat, és a dir, el 3r, regularitzant aquestes diferències.

Els declarants de rendiments econòmics anuals ,mitjançant el sistema de mòduls objectius, inclosa l’equivalència a Espanya, són quasi un milió d’autònoms i el trasllat de l’augment a aquests farà que empitjori encara més la seva situació.

L’augment previst se situarà entre un 5,5% i un 53% segons les professions. Per exemple: als professionals de mudances i sabaters els puja el 5,5 %, a les cafeteries, als lampistes, missatgers, taxistes i botigues de llaminadures el 8,5 %… i als perruquers un 53%.

Tornem a insistir que la política econòmica persisteix en fer que la crisi recaigui en els sectors més dèbils i amb menys possibilitats de supervivència com són els autònoms i, de retruc, a les famílies que són les consumidores finals creant, per tant, més tancaments i més atur.

Segons dades de la CTAC – Unión de Profesionales y Trabajadores Autónomos (UPTA), només el 20% de les sol·licituds que durant l’any han presentat els autònoms per accedir a la cobertura específica per cessament de l’activitat han estat aprovades positivament per les entitats gestores, que són les mútues d’accidents i malalties professionals. La UPTA no ha pogut aconseguir informació pel que fa referència a les sol·licituds que s’han tramitat mitjançant el Servei Públic d’Ocupació.

Article anteriorPedres, aigua i terròs: cicle de conferències sobre el patrimoni local
Article següentEl PSC de la Garriga proposa una borsa d’habitatge social als pressupostos 2013
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.