Noves tecnologies per a millorar les infraestructures turístiques

0
121031_QR

La Garriga va inaugurar el passat 28 d’octubre la nova senyalització de la vil·la romana de Can Terrers en un acte obert al públic en què es va fer una visita guiada pel jaciment. Gràcies a aquest nou projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, la vil·la compta amb una estació d’interpretació que permet, a les persones visitants, endinsar-se en el passat de les restes romanes. També s’han renovat els plafons de senyalització existents, que es trobaven en molt mal estat.

Entre les novetats, la senyalització incorpora dos codis QR que fan possible accedir a diversos continguts virtuals mitjançant el telèfon mòbil. Un dels codis enllaça amb la secció de la pàgina web de l’Ajuntament de la Garriga dedicada al patrimoni, on el públic pot traduir a d’altres idiomes la informació que apareix als plafons informatius de la vil·la romana. De cara als propers mesos es preveu traduir, a través d’aquesta mateixa aplicació, les senyalitzacions de la resta de punts d’interès turístic i patrimonial de la Garriga. Les noves tecnologies permetran, en aquest sentit, apropar els continguts de les diverses infraestructures turístiques a persones de qualsevol racó del món, i ho faran amb una despesa molt reduïda.

D’altra banda, la nova senyalització de la vil·la presenta també un codi QR que connecta amb un itinerari virtual per l’interior dels banys de l’antiga casa romana. El vídeo, que presenta un recorregut en tres dimensions, ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de l’arqueòleg Eugeni Junyent, de l’empresa Odisseu.cat. Les veus en off de l’audiovisual, a càrrec d’Antoni Pardo, s’han enregistrat als estudis de Ràdio Silenci. Es pot accedir al vídeo des del web de Youtube i realitzant la cerca “vil·la romana de Can Terrers”.

OAMC

Article anteriorA qui votaràs a les eleccions del 25 de novembre?
Article següentSantiago Cucurella encetarà la 17a Edició del Voluntariat per la Llengua
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.