Catalunya: En dos anys un 23% més d’aturats

0
PSC_logotip

En dos anys, Catalunya té un 23% més d’aturats. Segons deien fa dos anys “els Millors”, amb aquestes xifres, Catalunya s’enfonsa. La realitat és que qui ens enfonsem som els catalans i catalanes de classe mitjana. D’aquí tres setmanes, tenim un moment clau per Catalunya, com molta gent apunta. Davant d’aquest moment clau, s’ha de fer una retrospectiva per saber què ens ha aportat el Govern dels Millors a Catalunya.

El primer balanç que farem és respecte l’atur. Segons el President de la Generalitat Artur Mas, en declaracions d’octubre de 2010 afirmava que per aixecar Catalunya era necessari que “en quatre anys l’atur quedi reduït a la meitat”. Aquestes paraules de Mas, en dos anys han quedat diluïdes. En dos anys, el nombre d’aturats a Catalunya ha crescut un 23%; si fem cas al President Mas, hauríem de dir que Catalunya s’ha enfonsat amb el Govern de Els Millors.

Seguint amb aquests exemples podem dir que hi ha 40.000 persones afectades per Expedients de Regulació d’Ocupació. Això són un 90% d’afectats més que fa un any.

Per tot això, els treballadors i treballadores viuen actualment en una situació de precarietat que els governs, tant l’espanyol com el català, els han imposat. El pitjor és que no es visualitza el final del túnel, fet que crea encara més incertesa dins de la societat catalana i això s’agreuja quan la Generalitat ha eliminat serveis que facilitaven mesures contra l’atur, o aquests serveis han vist minvats els seus pressupostos. Això passa amb el Servei Català d’Ocupació que era una eina dinamitzadora del mercat laboral o els Plans d’Ocupació que ajudaven a la inserció laboral a partir dels Ajuntaments.

Aquest greuge també afecta en directament als treballadors públics, amb una davallada del seu poder adquisitiu; eliminació de les pagues extres i del 5% del seu sou, però també de drets socials que poden recaure sobre alguns serveis com, per exemple, la supressió de les substitucions per baixes que, en el cas del nostre Ajuntament, pot derivar a la tancada d’alguns serveis en moments puntuals.

Davant de tot això, de cara a les properes Eleccions Autonòmiques, el Partit dels Socialistes de Catalunya sí que creiem en fomentar les polítiques d’ocupació, fomentant també altres eines de suport a autònoms i també a la defensa dels drets dels treballadors i treballadores públiques.

PSC_retallades_oct_2012

Article anteriorCinema de terror a l’Alhambra per la Castanyada
Article següentLa CUP – Alternativa d’Esquerres presenta els eixos del programa i els principis d’acció política
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.