El jaciment de Can Terrers ja té nova senyalització

0
terrers_1

Amb la inauguració de la nova senyalització de la vil·la romana de can Terrers, avui ha finalitzat el cicle d’activitats anomenat “Redescobreix la vil·la romana de Can Terrers” que, organitzat per l’Ajuntament de la Garriga, ha situat aquest jaciment arqueològic a l’aparador.

Així les coses, després d’una jornada de condicionament de les ruïnes el diumenge 21d’octubre i d’una conferència titulada “Últimes aportacions de l’arqueologia al coneixement de la vil·la romana de Can Terrers” el dia 25 del mateix mes, a càrrec dels arqueòlegs Ivan Salvadó i de Lluís Vila, avui s’ha fet l’esmentada inauguració de la senyalització, que consta de diferents panells explicatius que marquen l’itinerari a seguir en el jaciment,  alhora que expliquen les  característiques de cada emplaçament.

Així les coses, el recorregut comença al a part superior d’aquest, on hi ha una minuciosa explicació de com era i com funcionava una vil·la romana fa 2.000 anys, i on també s’hi poden veure imatges diverses.

Un cop dins del jaciment, s’inicia el recorregut per les termes romanes d’aquesta vil·la (que data del segle I a.C. i que és una de les més extenses de Catalunya) per l’apodyterum (vestidor), i se segueix per la zona de banys; el figidarium (bany fred), el tepidarium (bany tebi), el caldarium (bany calent), i el sudatorium (sauna). En els panells informatius també s’explica el sistema que es feia servir per escalfar l’aigua a través del fornax (forn) i com funcionava la calefacció subterrània a través de l’hypocaustum.

terrers_2

Article anteriorL’escola bressol “Les Caliues” estrena pati
Article següentCinema de terror a l’Alhambra per la Castanyada
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.