Es presenta el projecte Topos a la Garriga

0
TOPOS_oct_2012

Dijous dia 25 d’octubre s’ha presentat a la Garriga el projecte Topos elaborat per alumnes de del Col·legi Puigraciós i de l’IES Manuel Blancafort, gràcies a la implicació de Carme Duran i Marcelo González, professors de Ciències Socials d’aquests centres, amb la coordinació de la Sra. Cristina Visiers, responsable de l’Aula de Diversitat, Mediació i Participació de la FUMH.

Aquest projecte, s’ha finançat amb recursos que la Secretaria d’Immigració de la Generalitat de Catalunya ha aportat a la Fundació Universitària Martí l’Humà per a pagar la coordinació, en el marc del seu projecte Démata, i la FUMH l’ha desenvolupat a la Garriga sense cap cost per a l’Ajuntament ni per les escoles del municipi que hi han participat, atès que la Garriga és el patró principal de la FUMH.

Topos consisteix en la recuperació dels topònims del terme municipal i dels noms tradicionals de les cases per part de l’alumnat, i ha demostrat ser enormement útil en els municipis amb molts escolars nouvinguts, ja sigui de països estrangers com de l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que contribueix enormement a la integració en el seu nou poble de residència, perquè amb la seva feina el coneix i aprèn a estimar-lo.

L’alcaldessa, Sra. Meritxell Budó, en en el seu parlament es va comprometre a penjar aquest projecte a la pàgina web de l’Ajuntament per tal que la ciutadania i els visitants disposin de la valuosa informació que aquest treball proporciona.

La filosofia que inspira el projecte Topos és coneguda amb el nom d’Aprenentatge i Servei, un corrent pedagògic que té com a objectiu principal la motivació de l’alumnat el qual, amb la seva feina, és conscient que està fent un servei a la col·lectivitat de manera immediata i se sent eminentment útil. S’ha aplicat amb èxit a diversos països, principalment Argentina i els Estats Units i ha estat validat per diverses universitats com un instrument molt valorat pel que comporta de motivació per a l’alumnat. Conjuntament amb la Fundació Jaume Bofill, la Fundació Universitària Martí l’Humà ha estat des de la seva creació, fa deu anys, la impulsora d’aquest model educatiu a Catalunya.

A la fotografia, alguns dels alumnes que han participat en el projecte, amb el seu professorat, l’alcaldessa de la Garriga i el director de la FUMH.

Article anteriorTot a punt pel “Tast de la Mitja”
Article següentLa informació de proximitat, novetat en la presentació de Ràdio Silenci
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.