Nou acord de la FUMH amb el CNL per promoure el Voluntariat per la llengua

0
FUMH_CNL

Pietat Sanjuán, presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, i Santiago Cucurella, director de la Fundació Privada Universitària Martí l’Humà, es van trobar dilluns 22 d’octubre a la Garriga per signar un acord de col·laboració per promoure el Voluntariat per la llengua.

L’acord estableix que, per una banda, la FUMH difondrà el Voluntariat per la llengua, col·laborarà en l’acte d’inici d’una edició del programa a la Garriga i oferirà avantatges a professors i alumnat del CNL del Vallès Oriental en la major part de les activitats que organitza. Per la seva banda, el CNL del Vallès Oriental formarà les parelles que sorgeixin de la FUMH i informarà les parelles lingüístiques i els alumnes dels cursos de català sobre les activitats organitzades des d’aquesta entitat.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

El Voluntariat per la llengua també compta amb la implicació de diverses “Entitats col·laboradores” i “Establiments col·laboradors” que  participen en la difusió del programa o en l’organització d’activitats específiques per a les parelles lingüístiques.

La FUMH participarà en la 17a Edició del Voluntariat per la Llengua a la Garriga amb la conferència “ El català, llengua de promoció social”, a càrrec de Santiago Cucurella. L’acte tindrà lloc el dimecres 7 de novembre, a les 19:30 h., a Can Ramos. El Voluntariat per la llengua a la Garriga l’organitza l’Oficina de Català de la Garriga del  Consorci per a la Normalització Lingüística amb el suport de l’Ajuntament de la Garriga i la Secció local d’Òmnium Cultural.

Fundació Universitària Martí l’Humà – I també al Facebook

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat

La Fundació Privada Universitària Martí l’Humà (FUMH) és un centre Pilot de Suport a la Innovació vinculat a la UAB, que va néixer el 2003 amb la finalitat d’acostar la universitat a la societat a través d’una oferta formativa que en gran part és “a la carta”, de manera que són les persones, les empreses i les institucions les que proposen la formació que, segons el seu punt de vista, requereix la societat.

Més informació: www.fumh.cat

Article anteriorTorna el Castanyot del Brou del Mestre
Article següent“La Garriga Societat Civil” reivindica un Casal Popular per la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.