Un equip de garriguencs reinventa la música popular catalana per a nens

0
Mainasons_01

La Masovera, el Joan Petit i Les oques van al camp són alguns dels temes que s’han versionat amb ritmes moderns com el country, el reggae o el swing. El projecte l’ha impulsat un equip de garriguencs sota el nom de Mainasons

Es tracta d’una proposta creativa que neix amb la intenció de recuperar les cançons populars catalanes i adaptar-les per als infants d’avui. Els temes són interpretats pels tres personatges de Mainasons: la Nia, la Mel i en Ton (foto inicial), que canten i ballen perquè els nens i nenes els puguin seguir. A més, la voluntat de versionar aquests clàssics amb música moderna, fa de Mainasons un projecte que estimula la capacitat auditiva, el ritme i la motricitat dels més petits.

Mainasons tindrà forma d’estoig tríptic perquè inclourà un cd amb les músiques, un llibret amb les cançons i les il·lustracions i un dvd amb el vídeo on la Nia, la Mel i en Ton viuran un dia d’aventures tot cantant i fent les coreografies de les cançons. El producte sortirà a la llum el proper mes de desembre en suport físic a les botigues i en digital a la seva web.

Aquesta, doncs, és una iniciativa d’emprenedoria en què tots els membres hi treballen des de fa mesos sense tenir cap tipus de finançament. Però ara que estan a la recta final de la producció del DVD, els joves garriguencs s’han sumat a la plataforma de micromecenatge Verkami per a cobrir una part de les despeses de producció.

Mainasons_02De fet, la idea d’iniciar aquest projecte va sorgir d’una conversa entre la germanes garriguenques Judit i Alícia Torra: la Judit, mestra d’educació infantil i mare des de feia poc, es va trobar que no hi havia res així en llengua catalana. L’Alícia, gestora de projectes audiovisuals, va decidir posar-hi remei i tirar-ho endavant, i com que a la Garriga d’artistes no en falten, de seguida es va ajuntar amb l’amic músic Pep Tarradas (foto a la dreta), que també tenia en ment treballar una proposta innovadora de música infantil, i amb els companys de Prisma Films (Xavi Garriga, Marc Vila i Cesc Baños).

Junts van començar a donar forma al projecte, al qual també s’hi van afegir més garriguencs com la il·lustradora Cristina Tarradas i la mestra i cantant Jana Sirés, a més d’altres joves professionals amics com la Yoly Sey, el Mateu Bauçà, el Jaume Cuadrada i un munt de músics.

Si voleu ajudar al finançament d’aquesta obra amb segell garriguenc, ho podeu fer fàcilment a través del web de Verkami. I també els podeu seguir al Facebook.

Mainasons_logotip

Mainasons_03

D’esquerra a dreta: Cesc Baños, Marc Vila, Alícia Torra i Xavi Garriga.


Mainasons_04

Sense comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.