Una TV alemanya tria la Garriga per fer un reportatge sobre l’independentisme

0
Inauguraci_plaques_oct_2012_02

Aquesta setmana els garriguencs hem pogut veure pel nostre poble un equip de la televisió pública alemanya ARD que recollia informació, testimonis i imatges per completar un extens reportatge de més de set minuts sobre l’independentisme a Catalunya, vist des de l’òptica d’un poble que ha decidit, majoritàriament, posicionar-se en favor d’aquesta opció.

L’ARD, televisió d’àmbit estatal “equivalent a la BBC o TVE”, segons indica Stefan Shaaf, corresponsal a l’Estat, emetrà aquest reportatge el proper dissabte 27 d’octubre a les 16.30 h. dins del programa Europamagazin i es podrà veure a través de la web de la cadena. Shaaf confessa que han triat la Garriga perquè té un dels moviments més actius de l’independentisme de Catalunya, i varen aprofitar la Festa de l’estelada de diumenge passat per a il·lustrar aquest reportatge.

TV_Alemanya_oct_2012_03De la mateixa manera, l’equip de l’ARD ha entrevistat personatges destacats de la vida garriguenca, com l’alcaldessa Meritxell Budó, partits polítics, membres de l’ANC o bé empresaris del municipi, com és el cas de l’empresa La Nostra Identitat, que creen, fabriquen, i venen material independentista. Alhora, han pogut constatar la profunda agitació que viuen el poble i el país, i han sigut testimonis d’excepció de la instal·lació de les plaques de “Municipi per la independència” a les entrades del poble, del posterior atac informàtic en clau espanyolista a la web de l’Ajuntament i, inclús, de la pintada d’aquesta mateixa nit de les pròpies plaques.

Per altra banda, i per tal d’il·lustrar alguns dels exemples que apareixen en el seu reportatge en relació al dèficit d’inversió en infraestructures per part del govern espanyol, han gravat imatges de l’estació de tren, així com, alhora, han visitat l’Institut Vil·la Romana o van ser presents a la presentació oficial de les plaques esmentades anteriorment.

Segons informen mitjans digitals d’àmbit català com el diari ARA, Stefan Shaaf assegura que Brussel·les veu “amb por” una possible independència de Catalunya, ja que “no vol més països a la Unió Europea”.

TV_Alemanya_oct_2012_02

Article anteriorApostem per l’eix social, sense xantatges
Article següentLa CUP triplica el nombre d’avals necessaris per presentar-se a les eleccions
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.