Adrià Pérez de Rozas, de la muntanya al cinema

0
Aran_Inedit

Aviat farà un any vàrem entrevistar l’Adrià Pérez de Rozas, esquiador extrem garriguenc que ens apropava a una disciplina força desconeguda al nostre país, però que cada cop compta amb més admiradors, adeptes i practicants: el freeride. L’Adrià ens va parlar aleshores de les seves sensacions i dels motius que el porten a arriscar literalment la vida a les muntanyes en descensos vertiginosos per parets i penya-segats de roques i neu verge. Avui, amb motiu de l’aparició d’una pel·lícula on hi té un paper destacat, volem tornar a parlar-hi.

Aran In Edit és una pel·lícula en format documental que barreja alpinisme i esquí i mostra muntanyes i cares de descens que, fins ara, no s’havien baixat mai. Juntament amb d’altres esquiadors i snowboarders extrems de tot l’Estat espanyol, l’Adrià Pérez protagonitza descensos vertiginosos filmats en alta definició i, sovint, des d’helicòpter o en càmeres en primera persona, en una producció que de ben segur farà les delícies dels aficionats a la muntanya i als esports extrems.

Amb previsió d’estrena els dies 3 i 4 de novembre, a la Vall d’Aran, la pel·lícula compta amb la garantia de tenir al darrere Bumpy Films i Photoflog, dues productores especialitzades en el món de la muntanya, tant d’estiu com d’hivern. Els garriguencs, per sort, també podrem gaudir del documental i de la presència d’un dels seus protagonistes, doncs el bar El Tramonto –un dels patrocinadors de l’Adrià- el projectarà el proper mes de novembre per a tothom qui s’hi vulgui acostar.

Pel que fa al paper d’Adrià Pérez a Aran In Edit, ens explica que “buscaven gent amb talent i, sobretot, amb ganes” i que a ell li feia una il·lusió especial, així que no va dubtar en acceptar la invitació. Malauradament, en dos dies de rodatge es va lesionar en un bessó –una ruptura de sis centímetres- i va haver d’estar aturat tres mesos, així que no va poder fer totes les escenes que tenien previst. En aquells dos dies, però, varen poder treure un bon material.

Adria_freeride_01L’Adrià ens confessa que té “moltes ganes de veure-ho en pantalla gran i en alta definició” per a poder apreciar “les coses que he fet, tot i la lesió”. I és que, aquest últim any, la mala sort sembla haver perseguit el raider de la Garriga, doncs havia de participar al Freeride World Qualifying –com una segona divisió del màxim nivell, el Freeride World Tour-, però es va suspendre la seva actuació a Àustria per culpa del mal temps. I per si això fos poc, també tenia plaça a Andorra en una altra classificatòria i es va tornar a lesionar, en una mostra més de l’exigència d’aquest esport.

Tot i aquests contratemps, però, Pérez de Rozas assegura que té “intenció de tornar-hi, tot i que dependrà dels diners que tingui” doncs s’ho ha de pagar tot de la seva butxaca. A més, “la federació espanyola no subvenciona res, perquè se centra principalment en l’esquí alpí i deixa de banda el d’aventura, a no ser que siguis un esportista d’elit”.

Veient l’esperit i les ganes que té, de ben segur que aquest serà el seu any. El seguirem amb atenció.

 

Article anteriorLa CUP defensa un independentisme que aposti per la transformació social
Article següentEl 14 d’octubre, Festa de l’Estelada
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.