El Mercat de la Cultura supera el temporal

0
Mercat_Cultura

La pluja d’aquest cap de setmana no va ser un obstacle pel Mercat de la Cultura, el nou projecte de l’Ajuntament per a difondre la creació cultural garriguenca. Malgrat els canvis i reubicacions d’última hora dels escenaris, l’afluència a tots els actes va ser abundant.

En paraules d’Ana Soley, tècnica de la regidoria de Dinamització Cultural, l’objectiu del Mercat és donar “una plataforma a tots els artistes emergents de la Garriga per a què es donin a conèixer”. L’Ajuntament vol fer palès el seu suport als artistes garriguencs i donar-los repercussió en la mesura del possible, en totes les disciplines artístiques.

Pel que fa al futur de l’acte, Soley és prudent: “en funció de la valoració que en fem”. Aquesta valoració política oficial es farà a finals d’aquesta setmana i es plantejarà la seva continuïtat i els canvis i millores que s’hi puguin fer. “Políticament s’ha posat molta il·lusió en el projecte”, i s’està a l’expectativa dels resultats pels artistes i la influència en programadors i d’altres possibles compradors d’espectacles. Segons Soley, se n’ha fet molta difusió en aquest sentit, fet vital en un entorn com Catalunya, on hi ha molts actes similars consolidats, com el Mercat de Música Viva de Vic o la Fira de Teatre de Tàrrega.

Dins dels actes del Mercat es varen incloure activitats literàries a Can Raspall, materials audiovisuals a una Sala de Plens adaptada per a la ocasió, exposicions a la Sala Andreu Dameson i, òbviament, dansa, màgia i poesia al Patronat –l’entorn “ideal i natural” pels grups de teatre que participen a la mostra, en un impuls a un equipament que es vol que es facin seu-, i planteja per a futures edicions acollir artistes d’altres municipis. Tot i això, diumenge, amb un temps més propici, es varen oferir actuacions a la Plaça de l’Església.

En un àmbit més protocol·lari, el Mercat va incloure un homenatge a Lluís Castells, garriguenc responsable dels efectes especials de pel·lícules com Eva, que va ser reconegut per Mar Canet i Meritxell Budó en un acte inclòs en una taula rodona sobre el món del cinema.

S’espera que l’Ajuntament emeti la seva valoració oficial del Mercat de la Cultura a finals d’aquesta setmana, comentant el primer dels actes que volen dinamitzar culturalment el municipi, seguit d’iniciatives com la nova temporada del Patronat.

Text: Marc Bellmunt

Fotografia (OAMC): Marc Canet i Lluís Castells

Article anteriorAssistència massiva a la inauguració del nou curs de la FUMH
Article següentTorna el Patronat
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.