Assistència massiva a la inauguració del nou curs de la FUMH

0
Inauguraci_FUMH_oct_2012_02

Ahir dimarts, dia 2 d’octubre, el Teatre el Patronat de la Garriga va acollir una nova lliçó inaugural del curs 2012-2013 de la Fundació Universitària Martí l’Humà. Aquests cursos, que enguany celebren el seu desè aniversari de vida pública, han vist passar per les seves aules més de deu mil alumnes i, avui dia, és present a quinze municipis del Vallès Oriental i disposa de dues seus a la Garriga, una a Granollers –per gentilesa de l’empresa Estabanell i Pahisa- i una altra a les Franqueses, on gestiona el seu Centre d’Art i Noves Tecnologies. A més, el proper 5 de novembre inaugura un nou espai al centre de Barcelona, concretament a la seu del Reial Cercle Artístic de Barcelona (carrer dels Arcs / Portal de l’Àngel).

Així doncs, l’acte inaugural d’ahir dimarts va desbordar les previsions més optimistes i va ocupar tot l’aforament del Teatre de la Garriga, fins al punt que, malauradament, força gent no va poder entrar al recinte en el que ja és l’acte més multitudinari de la FUMH. Aquest, com cada any, va ser compartit amb la filial del Vallès Oriental de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears i amb Contrapunt, entitat membre de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO.

L’encarregat de donar el tret de sortida a aquesta nova etapa va ser el propi director de la FUMH, que va manifestar que, de comú acord amb l’ajuntament de la Garriga, enguany han creat una nova oferta formativa complementària a la de l’Escola Municipal de Música: l’Aula de Música Moderna i Tradicional. També va anunciar un nou impuls a l’Aula de la Universitat a l’Abast amb un nou equip “que ha de continuar la bona feina acadèmica de l’equip anterior” i obrint-la a joves estudiants de la Garriga, fet que ha comportat l’augment del nombre d’inscrits, fins arribar ja als tres-cents.

Va prendre el relleu Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga, que va tenir paraules d’agraïment pels anteriors responsables de l’AUA i va manifestar el seu total suport i el de l’Ajuntament a la nova etapa i al nou equip de coordinació de  l’aula.

Seguidament, es va fer un reconeixement públic a, segons el parer de la FUMH, dues persones que encarnen els valors que defineixen el nostre país: la ninotaire Pilarín Bayès i el luthier garriguenc Esteve Marquès.

La lliçó inaugural, després de l’emotiva entrega de plaques, va anar a càrrec de la Dra. Teresa Forcades, presentada pel President de la filial vallesana de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, Dr. Ramon Fitó. Forcades va fer les delícies del públic assistent amb la seva excelsa tasca didàctica en la conferència titulada “la medicalització de la societat”.

Forcades va afirmar que aquesta medicalització de la societat comporta, inevitablement, la seva patologització, i ho va fer a través de diferents exemples pràctics com ho són els barems que estableixen que una persona pateix sobrepès i obesitat, entre d’altres.

També es va mostrar crítica amb la indústria farmacèutica la qual, segons el seu parer, té grans interessos en la proliferació de les vacunes, doncs “són el seu gran negoci”. En aquest sentit, es va mostrar molt crítica amb el subministrament de la vacuna contra el papil·loma humà a les nenes, ja que “està demostrat que el seu factor protector només dura cinc anys”. Per Forcades, un medicament ha de ser “necessari, eficaç i segur” 

Finalment, l’acte es va cloure amb l’actuació dels música Francesc Capella (piano) i Dick Then (contrabaix), que varen interpretar diverses peces musicals.

Inauguraci_FUMH_oct_2012_01

Inauguraci_FUMH_oct_2012_03

Inauguraci_FUMH_oct_2012_04

 

Article anteriorEl pressupost de l’Estat torna a oblidar-se de la caòtica línia de tren Barcelona-Puigcerdà
Article següentEl Mercat de la Cultura supera el temporal
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.