L’Asilah dóna el tret de sortida a la Festa de la Solidaritat

0
Exposici_Asilah_set_2012

Dijous va començar la Festa de la Solidaritat, que ha de durar fins el diumenge amb activitats que pretenen donar a conèixer les entitats de la Garriga que es manifesten i treballen per la cooperació amb altres pobles del món.

La nostra Associació va iniciar la Festa amb una exposició de l’artista autodidacta marroquí Brahim Leghlimi, resident a Catalunya, que utilitza materials naturals com el que es coneix com henna café i safrà per reflectir la puresa de la ment i la matèria.

Va presentar l’acte el nostre president, Frederic Moreno, i la inauguració de la exposició va anar a càrrec de la Regidora d’Assumptes Socials i Benestar Social, Sra. Juliet Grau. Entre els assistents hi havia la majoria de representants polítics de l’Ajuntament, el Cònsol General Adjunt, Sr. El Ayachi Zitouni, acompanyat pels dos vicecònsols del Regne de Marroc a Barcelona, Srs. Balai i Es-Sette. També hi va fer acte de presència l’ex diputat del Parlament de Catalunya i President de la Federació d’Entitats Catalanes d’Origen Marroquí, Sr. Mohamed Chaib, així com un nombrós grup de ciutadans de la Garriga.

Frederic Moreno va agrair a l’Ajuntament i a la Comissió Municipal de Cooperació al Desenvolupament i a la Solidaritat l’oportunitat que fos aquest acte el que donés el tret de sortida a la Festa de la Solidaritat i, després de presentar la Associació Asilah-La Garriga, va explicar els objectius i un resum de les seves activitats, que també estaven exposades en el recinte.

El Cònsol General Adjunt del Marroc va tenir també paraules d’agraïment per l’acte i per poder comptar amb la presència i participació del pintor marroquí Leghlimi, funcionari del Ministeri d’Assumptes Exteriors Marroquí, com una mostra de cohesió social i d’amistat dels pobles català i marroquí.

El Sr. Ejjebari, fins ara President de l’Associació (i actualment membre de la Junta Directiva) va assegurar que la cultura ha de ser el nexe d’unió del pobles i, per això i des de sempre, a Catalunya i al Marroc, l’Associació Asilah s’ha manifestat en favor de donar a conèixer les dues cultures del Mediterrani. Aquest fet es va poder constatar amb la visita que pares de l’AMPA del Col·legi Giroi van fer al Marroc, concretament al pobre d’Asilah –origen de molts marroquins que avui viuen a la Garriga- i l’agermanament de les dues escoles, la garriguenca i la marroquina, de nom Tendafel.

Va tancar l’acte la regidora, Sra. Juliet Grau, amb unes paraules d’agraïment per l’assistència a l’acte i invitant a seguir treballant a la Garriga pel desenvolupament i a la solidaritat entre els pobles.

Asilah-La Garriga

Article anteriorArriben les Jornades Europees del Patrimoni 2012
Article següentCooperació en temps de crisi
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.