Quo vadis autònom?

0
Frederic_Moreno_03

Davant la informació de que el Govern d’Espanya prepara un paquet de mesures per facilitar a PIMES i autònoms, ens assalta la dubte de si realment s’està pensant en aquests últims, i més en les PIMES de capital societari. Queda molt electoral parlar dels autònoms abans d’unes eleccions i després tot s’oblida però, ¿Realment el Govern espanyol pensa en ells? ¿On estan les mesures per facilitar el desenvolupament dels autònoms? ¿Augment de l’IVA? ¿Augment de retenció fiscal a compte de l’IRPF? ¿Augment dels impostos especials, en especial els carburants?

Els canals de finançament alternatius manifestats pel ministre Guindos estan basats en sistemes de participació en capital, i no per les persones físiques que exerceixen una activitat econòmica per compte pròpia, és dir, els autònoms, “que representen el 60% de l’estructura empresarial espanyola i que quedarien fora de les mesures de foment”.

Seguim demanant, bé sigui a través del Ministeri d’Indústria o del d’Ocupació i Seguretat Social, que el paquet de mesures es complementi amb altres de caràcter més social, dirigides a finançar les iniciatives d’autoocupació, tant individual com col·lectiva, així com a proporcionar una suficient assistència tècnica i d’acompanyament a les iniciatives.

També utilitzar com a eina en aquest programa el de la Societat de Capital Riesgo AXIS, de propietat pública, a través de l’ICO un altre sistema de finançament autonòmic com per exemple a Catalunya és l’Institut Català de Finances (ICF) amb capital risc Barcelona Emprèn, especialitzada en projectes d’inversió en fase inicial d’empreses de base tecnològica i innovadores.
El fons originari d’aquesta societat ve del Fondo Social Europeo i és resultat d’un acord amb les organitzacions sindicals, pel que és necessari donar un caràcter social a les seves acciones.

On està el promès  Pla d’Emprenedors Juvenil ¿És que ja no està a l’agenda de treball del Govern? ¿I la nova Llei d’Emprenedors?

El Govern espanyol s’oblida dels treballadors autònoms com veiem en la seva exclusió del Consell de la PIME i l’emprenedoria, “la qual constitució prepara el Govern, i seguirà sent així en la mesura que aquest col·lectiu no participi en el mateix a través de les seves associacions representatives, com ha proposat UPTA recentment”.

I què fa el Govern català per millorar la situació dels autònoms? Resposta:  res.

Article anteriorEntrenaments per la Mitja Marató i pel Tast de la Mitja
Article següentMandela a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.