Posicionament de Ciutadans davant la Diada 2012

0
Ciutadans_LG_logo

Com cada any, els dies previs a la celebració de la Diada són utilitzats bàsicament pel nacionalisme català en qualsevol de les seves variants, des de la més moderada a la més radical, per “recordar” el passat i el present d’aquesta festivitat.

En el passat potser no trobem en tota la història de Catalunya un fet tan summament manipulat com el que va passar fa ara gairebé 300 anys. Tota aquesta manipulació neix amb els historiadors romàntics catalans del segle XIX que doten de l’aliment ideològic necessari per al que va ser el naixement del nacionalisme conservador català de finals del XIX i principis del XX.

La idea és presentar el que va ser una guerra de successió dinàstica com si fos una guerra de secessió on sembla que Catalunya sencera lluita contra la resta d’Espanya per la defensa de les seves llibertats. La teoria s’enfonsa quan comprovem que part de Catalunya va prendre partit per un dels dos candidats a ocupar el tron d’Espanya (Arxiduc Carles d’Àustria). Un candidat que van recolzar ciutats com Madrid i Toledo (ergo desmentim que sigui un conflicte resta d’Espanya contra Catalunya). La teoria no se sustenta tampoc en trobar ciutats catalanes que just es van posicionar del costat de Felip V com Berga, Manlleu o Cervera (és a dir, no és Catalunya sencera contra “l’enemic exterior”) o quan llegim el bàndol que fan publicar l’11 de setembre de 1714 Villarroel i Casanova: “(…) a la fi de vessar gloriosament la seva sang i la seva vida pel seu Rei, pel seu honor, per la Pàtria i per la llibertat de tota Espanya” (és a dir, no es fa menció que es lluiti per Catalunya). Finalment, aquesta defensa que fa el nacionalisme de les suposades llibertats en l’Antic Règim no és altra cosa que un contradicció en els termes. Recordem que uns estaments privilegiats governaven a la majoria de la població.

Tornant al present veiem que la Diada, una festivitat que s’hauria de celebrar de manera cívica per tots els catalans i amb la qual ens hi hauríem de sentir identificats, qualsevol que fos la nostra ideologia, com bé escrivia fa pocs dies el president del nostre partit, Albert Rivera, ha estat segrestada pel nacionalisme. Per tant, no celebrem la festivitat de Catalunya, sinó la del nacionalisme català.

Com si d’un pa i circ es tractés, el Govern de la Generalitat dóna suport a la manifestació clarament independentista. No ens deixarem enganyar quan ens diuen que és pel Pacte Fiscal, per guanyar major grau de sobirania o per reclamacions de caràcter social. Embolicats en l’estelada, el Govern, juntament amb aquells partits que també van tenir responsabilitat de govern en el passat, tracten d’aplicar a la ciutadania la particular dosi d’anestèsia sobiranista. És la seva peculiar manera per evitar que ningú els demani responsabilitats per ser com som els catalans líders del fracàs escolar a Espanya, per haver deixat a punt de fer fallida a la Generalitat o que les agències de qualificació tractin el bo català com bo-escombraries. És la seva manera perquè no recordem que acabem de demanar ajuda a l’Estat per valor de 5.023 M d’euros, que tenim una administració tan summament engreixada que fagocita qualsevol ingrés nou que entra, doncs cal mantenir estructures pesades i clientelars, com consells comarcals (560 M€/any), 6 canals de TV i nombroses emissores de ràdio públiques (més de 320 M€/any), subvencions a grups de comunicació amics (8 M d’euros ha rebut recentment el grup Godó, propietari de la Vanguardia, 8TV o El Mundo Deportivo), etc. És la manera que té el Govern i algun dels partits que acudiran a aquesta manifestació perquè no es parli del lucre a costa dels fons del Palau de la Música que un jutge ha vist a Convergència Democràtica de Catalunya, ni que es parli de que hisenda veu indicis que Oriol Pujol està dins d’una trama corrupta, o que un ex-conseller d’ERC ha estat detingut per contraban de tabac. L’estelada com a bandera que ho tapa i cura tot. Lamentable.

És per tot això que Ciutadans no participa de tota aquesta campanya de separació. Des de Ciutadans creiem fermament que com millor ens pot anar en temps de crisi com aquest és estant units, ja que els símptomes de la nostra crisi són els mateixos que els de la resta d’Espanya. Units podem sortir del forat però separats, aixecant fronteres, enfrontant territoris, ens enfonsarem més, tal i com va advertir recentment Standard & Poor ‘s. Per això el nostre lema per a aquesta Diada és: Millor Units.

Ciutadans porta temps demanant un canvi de celebració del dia de la Diada per un altre que realment ens unís a tots els catalans tinguem la ideologia que tinguem: Sant Jordi. Des de Ciutadans us desitgem a tots una Feliç Diada, convençuts que segur ens anirà #MillorUnits #MejorUnidos.

Més informació sobre Ciutadans:

Ciutadans és una nova formació política, sorgida al maig de 2006, que neix amb l’objectiu de proposar polítiques eficaces per a solucionar els problemes que més preocupen als ciutadans, defensar la igualtat de drets dels ciutadans de Catalunya i proposar una alternativa a l’actual classe política, obsessionada amb la identitat nacional. En les darreres eleccions autonòmiques catalanes va aconseguir 105.827 vots, el que li va suposar obtenir tres diputats novament. En l’actualitat compta amb més de 3.500 afiliats i 10.000 simpatitzants.

Secció Local C’s La Garriga

Article anteriorA tu que et sents espanyol, t’esperem l’Onze
Article següentCrides a la unitat i la manifestació, a l’acte institucional de la Diada
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.