A tu que et sents espanyol, t’esperem l’Onze

0
erc_logo

Parles habitualment en castellà i et costa expressar-te en català; mires majoritàriament canals de televisió de difusió a tot Espanya; la banda sonora de la teva vida està feta a base de cançons en castellà; sempre has votat partits del que s’anomena obediència espanyola; potser ets seguidor del Reial Madrid; i, culturalment i nacionalment et sents espanyol. Tot el que fa tuf de catalanitat et rellisca, o t’incomoda (o t’emprenya?). Si t’identifiques amb dues o més d’aquestes afirmacions, aquest missatge va per tu: el dia Onze de Setembre t’esperem a la multitudinària manifestació en la que molts catalans farem història, perquè canviarà el teu futur i el dels que vindran.

I tu no te’n pots quedar al marge. La convocatòria no és una dèria de ‘catalufos’ de tota la vida, o d’indepes rencorosos amb Espanya. Es tracta de protagonitzar un gest contundent que ha d’acabar millorant  les nostres vides, perquè ens organitzarem en una república. Com tu, hi ha milions de persones al nostre país que serem, per fi, ciutadans partícips d’una nova forma d’administrar-nos, i que també serà un espai per vertebrar una identitat de la que tu formes part.

Volem deixar enrere un sistema caduc, que no ha estat capaç d’integrar la diversitat, i que no ha respectat els teus drets com a ciutadà. T’ho han venut com un sacrifici que havies de fer en benefici de tothom, però en realitat només l’has hagut de fer tu, pel fet de ser català i de viure a Catalunya, i ara de forma més punyent. En realitat aquest sacrifici només beneficia uns pocs, generalment unes classes dirigents establertes a Madrid i a quatre altres llocs mal comptats. Però el comú dels espanyols ha rebut bàsicament recursos mal invertits a canvi de vots, uns vots que sovint s’aconsegueixen a base d’insultar-te, de menysprear el teu esforç i la teva manera de viure. Quan vomiten “los catalanes piden…” també t’hi compten a tu.

¿T’han deixat altra opció que buscar uns nous companys de viatge per garantir el teu futur i el dels teus? ¿No és hora de mirar-nos entre els veïns i que tots ens trobem en una mateixa proposta?

Doncs aquest camí comença removent l’opinió pública. Quan estem parlant de la construcció d’una república a casa nostra volem dir un nou marc de llibertats, i aquestes ningú no te les dóna: s’han de conquerir. I com bé saps, l’únic poder que tens és fer pinya amb els teus i fer-te sentir. Aquest Onze de Setembre hem de buidar la Garriga per omplir els carrers de Barcelona i fer el primer pas, ferm, per a la naixença d’un nou estat d’Europa. Volem cridar fort per canviar les coses, i que aquest crit soni amb accents ben diferents. El teu també.

Esquerra Republicana de Catalunya a la Garriga

Article anteriorManifest del PSC de la Garriga en motiu de la Diada Nacional de Catalunya
Article següentPosicionament de Ciutadans davant la Diada 2012

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.