Nou atemptat a la supervivència dels autònoms

0
Frederic_Moreno_02

Fa uns dies vaig comentar el que suposava la doble pinça fiscal de l’IVA i les retencions respecte a la supervivència dels autònoms, i en aquest escrit analitzarem com afectarà al consum intern.

La primera notícia negativa la rebem a l’agost: l’augment de l’IPC. Es va confirmar el seu increment en termes anuals de cinc dècimes respecte el juliol bàsicament per la pujada dels combustibles. Fet que és habitual que facin les companyies distribuïdores davant una probable política de preus com a mínim convinguda per elles (pel major consum de combustibles que es fa a l’estiu) i que les autoritats de la competència haurien d’investigar.

La pujada de preus resulta excessivament elevada si tenim en compte el baix nivell de consum intern i el creixement negatiu de l’economia que hem experimentat en els últims trimestres, al que s’ha de sumar el compliment de les obligacions contretes pel Govern amb la Unió Europea (UE). L’augment de preus, a més de la influència de l’increment de l’IVA, també afectarà al d’altres impostos especials que ja anuncia el Govern.

En resum: l’alça en l’evolució de l’IPC representarà a l’última fase de l’any més restricció del consum privat i de les empreses. En conseqüència, la Unió Professional de Treballadors Autònoms (UPTA) i la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) anuncien nous tancaments de negocis i activitats econòmiques que “afectaran de forma especialment aguda als treballadors autònoms, el sector més feble i sensible de l’economia”, segons el secretari general de la UPTA, Sebastián Reyna.

De manera particular, la tendència a l’alça dels combustibles posa en perill la viabilitat dels més de 200.000 transportistes autònoms. No podran aplicar els nous costos en els seus contractes de càrrega i distribució. És a dir, hauran d’assumir-los amb càrrec a les seves ja escasses rendes, més encara quan s’apliquin els nous tipus d’IVA i amb el risc afegit que el Govern augmenti els impostos especials al gasoil, que ve anunciant en els últims mesos.

L’IPC anual, a més, es veurà afectat a l’alça en els propers mesos a causa de l’increment de l’IVA a partir del setembre, així com d’altres impostos especials.

Article anteriorL’11 de setembre comencem a canviar la història
Article següentManifest del PSC de la Garriga en motiu de la Diada Nacional de Catalunya
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.