Per la Diada, penja l’estalada! (I no la despengis)

0
327210_222762047850560_1641256932_o

Un any mes s’acosta la Diada Nacional de Catalunya. Un any més ens preparem per recordar la resistència de la ciutat de Barcelona davant les ferotges i despietades forces de Felip V, que van abolir les institucions, la llengua, la cultura i l’autogovern de Catalunya mitjançant el Decret de Nova Planta.

Fa més de 300 anys que els Països Catalans estem sotmesos a la ocupació espanyola i francesa, i ha arribat l’hora de dir prou. Fem una crida a tots els ciutadans de La Garriga a omplir els carrers d’estelades, ja siguin roges o blaves, durant la Diada i els seus dies previs i que ja no la despengin fins que assolim la nostra llibertat, que cada vegada tenim més a prop.

Des de la secció local de les JERC – La Garriga també animem a la població de la nostra vila a l’assistència de la manifestació unitària que tindrà lloc el dia 11 de setembre a les 18 h. a la confluència entre el Passeig de Gràcia i la Gran Via de Barcelona, una marxa que es preveu multitudinària i que marcarà l’inici del camí de no retorn, on el poble català s’aixecarà d’una vegada per totes per no ajupir-se mai més.

Per assistir a la manifestació recomanem no agafar el cotxe, per evitar col·lapses a l’entrada de Barcelona i també per motius medi ambientals. L’ANC del Vallès Oriental ha organitzat autobusos per arribar-se a la marxa, només cal que us poseu en contacte amb algun dels seus membres, però ho heu de fer aviat per tal de que tinguin temps de realitzar totes les gestions necessàries per garantir el desplaçament fins a la capital catalana. Una altra opció viable és el tren, recomanem agafar-lo just després de dinar per evitar que ja vagin plens i això doni lloc a un viatge incòmode.

També assistirem als actes que s’han organitzat al nostre poble per commemorar la diada: la trobada de sardanes, l’ofrena floral a la senyera i la marxa de torxes.

Garriguencs i garriguenques, en definitiva, estem arribant al final del viatge, estem a punt de segar les cadenes que fa més de 300 anys que tenim al damunt i ens oprimeixen socialment i nacionalment. Ha arribat l’hora de dir que ja n’hi ha prou, i que ja no ens alimenten les molles, que volem el pa sencer, per no ser ni més i menys que ningú, per ser nosaltres; per garantir la unitat de la llengua catalana i la continuïtat de la cultura popular i de les tradicions. Tenim molt a guanyar i poc a perdre, perquè com va dir Lluís Companys, totes les causes justes tenen els seus defensors, en canvi, Catalunya només ens té a nosaltres.

Aquest 11 de Setembre, que tremolin els carrers de La Garriga i de Barcelona, perquè ja no tenim por i inundarem els carrers amb un sol crit. INDEPENDÈNCIA!

Gerard Vallejo, Militant JERC La Garriga

 

 

Article anteriorLa CUP dóna suport a l’acció de la PAH del Penedès
Article següentActes de la Diada Nacional, a la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.