No més IVA

0
Alex_Valiente_03

Dissabte va entrar en vigor l’anunciat augment de l’impost més universalitzat que tenim a Espanya: l’IVA. A part aument, dissabte també va començar el canvi de barems en molts conceptes que passen d’un tipus reduït del 8% al més alt, del 21%. Així veurem com l’educació, la sanitat, la cultura o l’esport passen a ser considerats de conceptes necessaris amb un tipus d’IVA reduït, a conceptes de luxe.

Els estudis previs que han fet molts analistes ens adverteixen que aquest augment repercutirà directament a les famílies, consumidors finals, en uns 800€ anuals de mitjana, el que significarà un càstig enorme per a molts ciutadans i ciutadanes.

Fa un any, després de l’augment dels impostos per part del govern dirigit en aquell moment per Zapatero, el PP presentava una sèrie de mobilitzacions amb l’únic pretext de castigar al govern que havia apujat un punt l’IVA reduït (del 7 al 8%) i dos punts l’IVA de luxe (del 16 al 18%). En aquell moment la pujada d’impostos castigava al consum i les famílies i cridaven junts “¡No más IVA!, ¡No más IVA!”. Aquest augment era titllat d’inútil; van recollir signatures, unes 300.000 segons van anunciar, i van crear una web on resaven totes les conseqüències de la pujada de l’IVA.

Ara, el Govern de Rajoy anuncia una apujada d’impostos on el reduït passa del 8 al 10% i el de luxe del 18 al 21% i, com comentava abans, alguns dels conceptes als quals fins ara se’ls hi aplicava l’IVA reduït, passen a ser conceptes de luxe. Que ha canviat? Exactament res.

Les promeses de Rajoy: al 2013 no pujarà impostos i que aquest augment servirà perquè Espanya surti de la crisi al juny del 2013. No comenta res sobre les imposicions d’aquestes mesures per part d’Europa per poder recapitalitzar els bancs.

Sabem on cauen les promeses de Rajoy. Avui volia donar recolzament a una campanya del Partit Popular. Sembla una cosa rara, però sí. He intentat entrar a la web que van crear fa un any www.nomasiva.com per sumar-m’hi a la seva campanya, però la web està inactiva. Per una vegada que volia donar suport a les seves campanyes…

Article anteriorExitosa sisena edició de “La botiga al carrer”
Article següentXIV Mostra de Cinema de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.