Arriben els “Vespres musicals” a El Patronat

0
chellos

El Teatre de la Garriga “El Patronat” acollirà els dies 25, 26 i 28 de juliol un cicle de concerts titulat “Vespres musicals”, amb tres propostes originals i de qualitat que contribuiran a amentizar els vespres d’aquests darrers dies de juliol.

Així les coses, el dimecres 25 a les 19,30 h. el Teatre acollirà el concert gratuït  Music for 12 cellos, de Plusminus 12, una jove orquestra alemanya creada el 2001 i formada per dotze violoncelistes d’entre 13 i 19 anys, dirigits per Joseph Hasten. El 2011 van ser guardonats a la prestigiosa competició, de joves músics alemanys, Jugend Musiziert d’Alemanya. Han actuat a França, Itàlia, Suïssa i en nombrosos esdeveniments artístics de nivell, com la Cologne Music Night o la Documenta de Kassel.

Una de les particularitats de l’orquestra, que interpreta des de peces barroques fins a composicions radicalment contemporànies, és que el seu repertori inclou la peça Music for 12 cellos, composada per Jay Schwartz. Es tracta d’una proposta innovadora, sobretot pel públic, ja que aquest es veu totalment envoltat pels músics que l’absorbeixen en una sonoritat de moviment constant i circular.

chorusEl dia següent arribarà el torn de The University of the Philippines Concert Chorus, que actuarà a partir de les 20,30 h. (entrada 8 €) Aquesta formació actualment celebra el seu 50è aniversari amb una gira mundial que recorre els Estats Units, Europa –París, Zurich, Londres, Dublín, Oslo, Hèlsinki, Berlín, Roma, Barcelona, La Garriga… –, Austràlia i Nova Zelanda.

La UPCC és un cor conegut per la seva vitalitat en cançons amb coreografies i ha estat considerat com un dels deu millors cors del món per James Bjorge, del Lincoln Center International Choral Festival de Nova York.

operaI l’encarregada de tancar el cicle serà la Coral Ariadna, de la Garriga, que atuarà el dissabte 28 a les 20,30 h. (entrada 10 €). La coral garriguenca oferirà el seu concert recital Cors d’Òpera, un recital de cors i àries d’òperes escollides i molt conegudes,  amb acompanyament de piano a càrrec del pianista Lluís Avendaño.

Cors d’òpera és el darrer projecte de la coral, que des de fa 11 anys és dirigida pel mestre Enric Roca i Tornelacreu, una proposta que dóna veu a Georges Bizet, Henry Purcell, Richard Wagner, Mozart, Alexander Borodin, Giacomo Puccini o Giuseppe Verdi. Es tracta, sens dubte, d’un nou pas endavant de la coral, que s’enfronta a un gènere fins ara inèdit en la seva trajectòria.

La Coral Ariadna va ser fundada fa 38 anys a la Garriga, al llarg d’aquest temps ha interpretat música de diversos països, estils i èpoques i actuat en diverses ciutats de Catalunya, Espanya i Europa.  Es de destacar el concert dedicat a Manuel Blancafort, enregistrat per a la ràdio i Televisió de Catalunya, diversos concerts temàtics i obres com el Glòria de Vidaldi o com el que ha interpretat  darrerament i  amb molt d’èxit, el Rèquiem de Fauré.

Venda d’entrades al teatre una hora abans del concert.

Article anterior“Tasta” la Mitja Marató, el 27 d’octubre
Article següent14 establiments participen a la Ruta del Pintxo 2012
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.