L’AMI demana al Govern que negociï el concert econòmic mentre no s’aconsegueix la Independència

0
FotoGrupAMI

El dissabte 7 de juny Girona va acollir l’Assemblea General de l’Associació de Municipis per la Indepència (AMI), de la que en formen part 485 municipis catalans entre els quals hi ha la Garriga, que va servir per aprovar un manifest favorable a la consecució del concert econòmic per a Catalunya a l’espera d’assolir la independència, per la qual cosa es va emplaçar al govern de la Generalitat a negociar-ho.  

La majoria dels 200 municipis representats a l’Assemblea van aprovar el text que, entre d’altres, exigeix que Catalunya “Ha de poder decidir sobre la forma de gestionar el seus recursos fora de la LOFCA i la relació que vol amb l’Estat espanyol apostant, clarament, per esdevenir un nou estat de la Unió Europea”, alhora que afirma que es “Necessita un model de finançament propi que posi fi al malbaratament dels nostres diners per part de l’Estat espanyol”, i demana que aquesta independència fiscal s’aconsegueixi “sense acceptar possibles rebaixes als seus posicionaments”.

Per altra banda, la sessió celebrada al Palau de Congressos de Girona va servir perquè l’AMI aprovés els pressupostos i un full de ruta pels propers mesos. Segons va afirmar l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, un dels impulsors d’aquesta iniciativa “Volem explicar el nostre missatge a totes les institucions, organitzacions i entitats del país, des d’una posició ferma i tranquil·la. No anem en contra de ningú. Volem explicar que la nostra sortida és viable”, alhora que assenyalava que Espanya “No vol que Catalunya sigui un poble lliure. Ens ataquen econòmicament, amb l’espoli que ens sotmeten, ens ataquen culturalment, impedint que el català sigui l’idioma vehicular, i ara han començat a atacar els municipis, que són l’eina que vertebra el país, i volen que desapareguin”.

Fotografia: Assistents a l’Assemblea General de l’AMI (www.municipisindependencia.cat)

 

Article anteriorProper concert del Cor Psalmòdia
Article següentJornades Modernistes de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.