Las ‘dificultats tècniques’ no poden retardar l’aprovació del canvi del sistema de pagament de l’IVA

0
Frederic_Moreno_02

En altres legislatures ja va passar i ara li toca el torn al Partit Popular que, amb la justificació de “dificultats tècniques” es demora la posada en marxa del nou sistema de liquidació de l’IVA que eviti pagar les factures que encara no han estat cobrades. Aquesta ha estat la resposta del PP a la proposta de CIU.

UPTA-CTAC ja va manifestar que aquesta promesa, feta pels principals partits, no resultava fàcil d’articular, no només per les eludides dificultats tècniques, sinó també pel cost que pot representar en un moment de dificultat de recaptació i per l’autorització que el nou sistema de liquidació necessita per part de la Unió Europea, que si bé preveu poder fer canvis del sistema, aquesta previsió ho fa de forma limitada.

UPTA-CTAC considera que l’estudi de la solució no és incompatible amb l’acceptació a tràmit de la Proposició de Llei del Grup Parlamentari Català sinó que, més aviat, assegura que es prioritzi la resolució de les dificultats que ara es troben.

UPTA-CTAC també recorda que sempre va insistir en que l’actual Govern havia de presentar aquesta proposta en el context de tota la Legislatura, malgrat s’assegurava que s’incorporaria a la futura Llei d’Emprenedor,  llei que està tardant en sortir , tot i ser molt necessària per fer front a la crisi. La Llei d’Emprenedors és suficientment important per als treballadors autònoms com perquè no es retardi més per no tenir solucionat el problema de l’IVA.

UPTA-CTAC ha ofert al Govern un consens per trobar una solució que s’acomodi a tots els interessos. El canvi en el model de liquidació pot quedar limitat als autònoms en estimació directa i a les més petites empreses que s’acullin voluntàriament, amb el que el seu efecte en la recaptació seria menor i es compliria amb la limitació de col·lectius al que fa referència Brussel·les.

CTAC vol  recordar a tots els Grups Parlamentaris  que les xifres que ahir es varen donar i que només són una estimació, es refereixen a totes les empreses, i no només els treballadors autònoms, pel que la limitació proposada resoldria gran part del problema adduït.

Article anteriorEl grup de la Garriga NATS Teatre, al Teatre de Ponent
Article següentAquest estiu, el 50% de la programació de COMRàdio serà d’emissores locals
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.