Gastó Comere: guardó Lluís Vinyes

0
336

El passat dissabte dia 16 de juny la secció local d’ERC de la Garriga va lliurar el guardó Lluís Vinyes als valors republicans a la família de Gastó Comere. Aquest va ser alcalde republicà de la Garriga l’any 1936 i va ser assassinat per escamots anarquistes prop de Sabadell.

Durant l’acte en Josep Castells, exregidor de l’Ajuntament de la Garriga i membre de la secció local d’ERC va glossar la figura de Comere, i Oriol Junqueras, president d’ERC, el va posar com un exemple de les bones persones que treballen per aglutinar i per unir i que són víctimes, justament, d’aquesta voluntat. “La bona gent, la gent que pensa més enllà del seu nas, són l’objectiu de l’enemic.” En aquest acte Junqueras, a més, va parlar clar sobre el precipici en què ens està abocant Espanya i de la necessitat de sortir d’una vegada, sense por, d’aquesta espiral que no ens porta enlloc més que a la ruïna. Va instar, a més, “a qui li toca fer el pas”, que el faci d’una vegada, que abandoni el discurs ambigu de sempre i amb coratge porti Catalunya on es mereix.

I és que a ningú se li escapa que l’augment de l’IVA, l’acceleració de l’allargament de la jubilació als 67 anys, l’enduriment a l’accés de les prestacions d’atur i la reducció de sous dels funcionaris són els mecanismes preferits, entre molts d’altres, per ajustar el dèficit i poder tornar el crèdit – rescat.

La duresa de l’ajust continuarà al damunt de les espatlles dels ciutadans dels Països Catalans, com a principals sostenidors de les finances públiques espanyoles. La irresponsabilitat dels bancs i el malbaratament dels governs espanyols, derivarà en l’enduriment de l’espoli social, en la forma de retallades de drets, sanitat, educació i protecció social.

 

Aprofitem la Festa Nacional dels Països Catalans per anar explicant a aquells ciutadans que encara no veuen el destí fatal de pertànyer a un estat que no ens vol si no és per espoliar-nos i prenguem exemple de persones com en Gastó Comere i molts d’altres que, des de la bona fe i el treball diari i constant caminem per aglutinar cada cop més veus a favor de la independència.

Bona diada de Sant Joan, festa Nacional del Països Catalans.

Oriol Ramon. President d’ERC de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.