Comunicat de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Garriga

0
Escut_de_la_Garriga

“Ens en sortirem”

Les mesures en forma de retallades en l’àmbit de l’Ensenyament que estem patint en els darrers temps, estan minvant els recursos que la comunitat educativa disposa (o disposava) per treballar en els àmbits de l’educació especial, de l’excel·lència, del fracàs escolar, de l’acollida per nouvinguts i per descomptat en el dia a dia.

 Tenim el ple convenciment que, tot i aquestes mesures, ens en sortirem. I ho farem perquè som una societat forta, cohesionada, sensible i solidària. I tenim uns mestres amb una gran vocació i sentit de la responsabilitat. Això cal que els pares i mares ho tinguem molt en compte. Tot plegat un conjunt de valors molt positius que hem de preservar, tot i les notícies tan insuportables i indignants que rebem darrerament. Donem sentit als valors i no ens deixem doblegar.

En realitat volem fer aquest escrit per fer dos desmentits des de l’equip de govern de l’Ajuntament sobre dos temes que han planat en el poble darrerament: el tancament del Tagamanent i de l’Escola d’Art (EMAD). En tots dos casos, rotundament i inequívocament fals. El primer, perquè no  és competència municipal i, en qualsevol cas, els censos de nounats a la Garriga no donen cap escenari que ens pogués fer pensar en tancar alguna línia de preescolar. Així que tots tranquils. És més, qui sap si en el futur no haurem d’acollir nens/es de municipis petits del voltant?

Respecte l’EMAD, durant aquest mes de juny s’aprovaran els preus públics de tots els cicles formatius i tallers que es realitzen. Per tant, l’alumnat podrà fer la seva matriculació tal com estava prevista i els mestres planificar el curs vinent.

Entenem que la situació convulsa de la comunitat educativa, pels motius inicialment descrits, i palesa en la vaga del 22-M, hagi provocat rumors, nervis pel manteniment dels llocs de treball i preocupació general per l’oferta pública educativa al poble. Però res ens ha de fer pensar que s’hagin de tancar centres a la Garriga.

Des de l’Ajuntament seguirem apostant i realitzant tots els esforços necessaris per seguir mantenint una oferta municipal educativa rica i de qualitat, com són les escoles bressol, l’escola de música, l’EMAD i l’escola municipal d’educació (EME), tot i les retallades que hem sofert en els dos darrers anys. No en tingueu cap dubte: ens en sortirem.

Albert Jimenez

Regidor d’Ensenyament i Salut

Article anteriorBloggers internacionals difonen el patrimoni garriguenc
Article següentLa FUMH ret homenatge a Pompeu Fabra a Prada de Comflent
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.