La Garriga viurà el Corpus amb 28 catifes florals

0
Corpus2012

Un total de 28 catifes guarniran els carrers de la Garriga el proper diumenge 10 de juny en la festa més popular i artística del poble: el Corpus. Enguany, se sumen a la confecció de catifes la Llar d’infants municipal les Caliues i la secció local de l’Assemblea Nacional de Catalunya. La Societat Coral l’Aliança repeteix després de fer-ne una pel seu centenari. Així mateix, tornen a participar-hi els membres de l’associació AFFOC de Cardedeu com a convidats i l’Associació Cultural Asilah-la Garriga.

Seran més catifes, però no més metres de flors, ja que les noves s’encabiran en els espais habituals, facilitant també que carrers que tenen més dificultats per omplir el seu espai rebin ajuda. En total, seran uns 1.800 metres lineals de flors. Una altra de les novetats de la festa d’aquest any serà l’obertura dels comerços, que han triat aquest dia festiu per poder obrir i participar així del dia amb més visites de tot l’any.

Setmana d’activitats

Els actes de la Festa de Corpus començaran oficialment aquesr cap de setmana. Dissabte 2 de juny s’inaugurarà a la Sala Municipal d’Exposicions Andreu Dameson i Aspa l’exposició de cartells participants al concurs, la mostra dels projectes de les escoles i les fotografies guanyadores i una selecció del Foto Corpus 2011.

Diumenge 3 de juny es farà la trobada de Gegants de la Garriga i es projectarà el reportatge sobre la festa que va fer VOTV i s’homenatjarà la ninotaire Pilarín Bayés i l’escriptora i exalcaldessa Núria Albó, autores del llibret “Petita història de la Festa de Corpus de la Garriga” (Ed. Mediterrània).

Durant tota la setmana hi ha previst fer diverses activitats, com ara una conferència de Xavier Orriols, músic, constructor d’instruments i investigador de la música i la cultura popular. Aquesta activitat s’inclou en la programació de l’Aula de la Universitat a l’Abast de la Fundació Universitària Martí l’Humà.

Com a novetat, enguany el dijous de Corpus, després de la missa, actuarà el Front Diabòlic de la Garriga a la plaça de l’Església. Els acompanyaran, fins que es faci fosc, els Gegants, que faran una plantada, i els Bastoners. El divendres 8 s’ha previst un concert del cor Americantus i dissabte es faran les enramades i el veredicte del concurs de cartells.

El diumenge de Corpus, a més de la confecció de les 28 catifes, hi haurà dos altars de flors, la font de l’Ou com balla de l’Escola Puiggraciós, el mural del barri de Dalt, una trobada de puntaires, sardanes, cants de la Societat Coral l’Aliança, el lliurament del premi del concurs de cartells i la possibilitat de fer visites guiades al municipi. La processó pels carrers encatifats, amb la benedicció final a la plaça, i la guerra de clavells clourà la festa.

S’ajorna la declaració de la festa

La Generalitat de Catalunya ha aturat el procés de declaració de festa tradicional d’interès nacional per al Corpus de la Garriga. Així ho van fer saber al regidor de Cultura, Albert Benzekry, i a la presidenta de l’Associació Cultural Corpus la Garriga, Maria Teresa Viñallonga, en una reunió mantinguda al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana el 19 de març passat. El motiu és que han aturat totes les sol·licituds de declaració perquè prioritzen la realització del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, amb 15.000 manifestacions festives. No obstant, asseguren treballar en la inclusió de la festa en el catàleg i que properament sigui declarada.

Associació Cultural Corpus la Garriga

Article anteriorOrdre del dia del proper Ple
Article següentJoan Esteban, nou President Local de Convergència Democràtica
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.