El Festival de Jazz de la Garriga agafa força

0
Jazz_LG_mai_2012

El passat dissabte dia 19 de maig va ser un dels dies mes complets del Festival de Jazz de la Garriga. El dia va començar amb el taller d’iniciació al jazz on tots els participants es van presentar interpretant unes notes, senyal inequívoca de quina seria la dinàmica del taller. El curs, on hi van participar vora una quinzena de persones entre grans i petits, va esdevenir una activitat sobretot pràctica, on els alumnes van aprendre amb l’instrument a la mà, i mica en mica es van anar proposant exercicis per trencar barreres i llançar-se a improvisar.

Es va ensenyar improvisar sobre els 12 compassos del blues i es va fer una escolta i una anàlisi d’un standard de jazz per explicar-ne la forma i entendre les bases del format tradicional. L’activitat va concloure tocant un standard on cada alumne feia un petit solo amb el material explicat i ensenyat. El taller va ser un tastet d’improvisació amb la idea de donar a conèixer les bases d’aquest tipus de música i començar a entrar-hi, amb l’objectiu primer de perdre la por a improvisar.

Quan el taller va finalitzar, als jardins de Can Ramos ja es podien escoltar alguns compassos de les proves de so del segon concert del festival, que aquest cop no amargaria la pluja. Així doncs, més de 100 persones van omplir els jardins per escoltar Robert Nesta Songs, el grup liderat per Adrià Plana. Aquests, passen pel filtre del jazz les cançons de Bob Marley, però utilitzen uns arranjaments molt eclèctics i variats, on també hi apareixen diversos estils, com el pop, cha-cha, ritmes africans, free, samba, swing i, evidentment, el reggae.

El concert va ser variat i hi van aparèixer les diferents vessants de Bob Marley, des de temes més rebels, reivindicatius i compromesos políticament com Redemption Song, Small Axe, Duppy Conqueror, i els de temàtica  amorosa com Mellow Mood o She’s Gone. Va ser un concert complet i enèrgic i va satisfer tant els amants de la música de Bob Marley com els amants del jazz.

El festival continuarà el proper dissabte amb l’actuació de dos grans de la música del nostre país. En aquesta ocasió, els jardins de Can Ramos s’omplirán amb la música del duet format per Horacio Fumero, contrabaixista del Trio de Tete Montoliu, i Pedro Javier González, component de El último de la fila i director de la banda de Manolo Garcia, entre altres projectes. Dos músics que es complementen l’un a l’altre i porten la seva música des del caràcter propi flamenc fins a l’horitzó de la fusió, enllaçant modernitat i tradició. Aquest duo de cordes oferiran un repertori intimista i delicat, on es troba i s’enllaça la cançó amb el jazz i el flamenc.

Amics del Jazz

Article anteriorLa CUP s’adhereix a la manifestació contra el racisme de Vic
Article següentRepàs a una de les millors lligues
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.