La Garriga, al Google Science Fair, de la mà de la Judith Calvo

0
judith_calvo

La Judith Calvo, alumna de 4t d’ESO de l’Escola Sant Lluís, ha estat seleccionada com a finalista dels premis Google Science Fair, un certamen per a joves investigadors convocat a nivell mundial per Google amb la col·laboració d’institucions com National Geographic.

El projecte de Judith Calvo es centra en la investigació de la toxicitat de les pintures de paret tradicionals, que ella mateixa detalla que “tenen més de 150 components cancerígens”, en contraposició a pintures ecològiques, elaborades amb elements naturals com carbó, òxid de ferro i oli de llinassa o llet. Aquesta investigació l’ha portat a estar entre els semifinalistes del certamen, seleccionats de entre milers de projectes que opten a un viatge pagat a la seu de Google per a exposar el seu treball, a més de premis tals com beques universitàries a centres de prestigi.

Calvo, l’única participant catalana al certamen, explica que aquest li va cridar l’atenció en veure’l anunciat de manera casual a Google, i que per iniciativa pròpia va decidir apuntar-s’hi. Felip de Dalmases, director de l’Escola Sant Lluís, declarava que l’escola s’ha limitat a “ser un entorn propici” i a aportar les competències necessàries a la jove investigadora.

La Judith es declarava sorpresa i contenta pel fet d’haver estat seleccionada per a optar als premis finals del certamen, i queda a l’espera de la resolució de les places finalistes, prevista pel 6 de juny, tot desitjant que aquest projecte la pugui ajudar en la carrera dedicada a la salut que vol emprendre. Tant el resum del projecte com una presentació de diapositives més detallada es poden consultar per internet.

A la Fotografia: Judith Calvo

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorSegueixen les activitats de la Primavera Poètica
Article següentLa CUP s’adhereix a la manifestació contra el racisme de Vic
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.