Salvem l’educació pública a la Garriga

0
logo_psc

Avui l’ensenyament públic surt al carrer. Després dels últims anuncis del Govern Central el model educatiu públic comença a perillar. Uns anuncis que persegueixen retallar el pressupost educatiu en 3.000 milions d’euros, augmentar la ràtio a les aules fins un 20% i un augment de les quotes educatives; Els alumnes estrangers s’hauran de pagar el total del cost universitari, augment de les taxes universitàries i augment de les quotes de formació professional.

Per si això no fos suficient, el govern de la Generalitat ha augmentat aquestes càrregues, fet que comportarà un augment les quotes de les Escoles Bressol i disminuir els ajuts per a plans educatius com les escoles de música, etc.

Els ajuntaments, davant de la impossibilitat de fer-se càrrec de les despeses que no cobrirà la Generalitat de Catalunya, faran que part d’aquestes quotes recaiguin directament als usuaris.
A la Garriga aquest fet es veu amb el nou acord de Junta de Govern Local, pel qual s’augmenten les quotes de l’Escola Bressol Municipal en 15 € mensuals ( un 11%) pel curs 2012 / 2013. Aquest acord també afecta a les quotes de la Escola Municipal de Música, que s’apugen en el mateix percentatge. No només això, ja es va aprovar un augment de la ràtio per alumne fa uns mesos, el que farà que el servei sigui menys individualitzat del que es donava fins ara.

Aquest decret no incloïa els preus de les quotes de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de la Garriga i els cicles formatius, el que ha aixecat una sèrie d’interrogants en aquest sentit i es parla d’un tancament parcial dels graus formatius i dels cicles PQPI; Aquests últims ja van perillar la legislatura passada, i gràcies a la gestió de l’anterior equip de govern i de l’esforç del professorat, es van poder mantenir.

Fins ara, el servei d’ensenyament públic reglat i no reglat, era un tret que diferenciava a la nostra població. Perdent els graus formatius es perdrà un dels pilars bàsics dels serveis municipals de la Garriga.

Vista aquesta situació, la comunitat educativa que gira entorn a aquest servei, sobretot vinculada als graus formatius i el cicle PQPI, ha decidit sortir al carrer i reclamar un esforç al govern municipal per intentar mantenir aquests serveis i fer una aposta enèrgica per seguir fent de l’ensenyament un dels trets diferencials de la Garriga.

Des del Partit dels Socialistes de la Garriga volem donar suport als estudiants, equip docent i equip no docent de tota Catalunya, així com donar suport a les mobilitzacions que s’estan duent a terme durant tot el dia d’avui.

Emplacem als governs de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya a fer marxa enrere en les seves decisions, ja que creiem que aquesta situació és contraproduent pel futur del nostre país.

També volem acabar donant el nostre suport a la comunitat educativa garriguenca i demanar un esforç a l’equip de govern, per mantenir els graus formatius que actualment s’imparteixen a la Garriga. Des d’ara ens oferim a l’actual equip degovern per treballar conjuntament per a trobar solucions i debatre l’actual sistema públic educatiu al nostre municipi. No considerem com una opció en aquests moments la pèrdua d’aquests graus formatius i dels serveis que s’estan duent a terme des de l’EMAD i els diferents centres de formació pública de la Garriga, ja que entenem que, en el context de crisi actual, és necessari poder donar suport a la formació dels i les joves del nostre municipi per a donar-los facilitats per a incorporar-se al món laboral.

PSC de la Garriga

Article anteriorCiutadans La Garriga prega al Govern Municipal abandonar l’Associació de Municipis per la Independència
Article següentÚltimes setmanes per inscriure’s al Mercat de la Cultura
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.