Participació de l’Associació Asilah-La Garriga en els actes de Sant Jordi

0
Asilah_Sant_Jordi_2012

Recuperem l’article de Frederic Moreno del passat dia 27 d’abril en què explicava la participació de l’Asilah-La Garriga en la Diada de Sant Jordi d’enguany.

El dia 23 de abril de 2012 se celebra la Diada del Llibre a Catalunya i l’Associació va muntar a la Garriga una parada d’informació de llibres marroquins en els quatre idiomes afins: àrab, català, castellà i francès. Molta gent es va interessar per aquesta informació i més quan era la primera vegada que es feia a la Garriga. El dia següent el Sr. Bouanani, periodista i escriptor marroquí, va impartir una conferència i un recital del seus poemes que van ser comentats en català pel Sr. Frederic Moreno, que també va recitar la poesia en català de la Sra. Conxita Bargalló titulada “La llegenda de Sant Jordi”.

El Sr. Bouanani  va fer la conferència sobre la Mediterrània pel que significa en la història de Catalunya i el Marroc, amanida amb gran quantitat d’anècdotes i referències dels fenicis romans i grecs, així com de les ocupacions de portuguesos i espanyols. En paraules seves, “qui tenia el mar tenia el poder” i per això els països africans no progressaren; i així fins la història més recent. Va recordar l’agraïment del Marroc amb les mares catalanes que no volien que els seus fills anessin a la guerra del Marroc per no considerar-la justa, així com el conflicte del Sàhara.

De la mateixa manera, i com a expert en la pesca i el mar, també va agrair la posició del President Pujol quan molts països europeus volien bloquejar el Marroc i Catalunya va ser mitjancera en el conflicte de la pesca.

Per altra banda, pel que fa a la política mediterrània actual, va indicar que la democràcia és un objectiu pels països del Magrib, en el que es coneix amb a primavera àrab, i reconeix que és una etapa que s’ha de complir perquè la democràcia sigui una realitat al nord d’Àfrica.

Va ser una conferència amena i divertida, que va fer que alguns arribéssim tard a veure el partit del Barça donat l’interès de la xerrada.

Una vegada acabada, el Sr. Bouanani va rebre de mans del Sr. Mohamed Ejjebari, President de l’Associació Catalana Asilah – La Garriga, un certificat d’agraïment pel seu compromís i dedicació a les finalitats de l’Associació, aquí i al Marroc.

El Sr. Bouanani va agrair a la Garriga i al seu Ajuntament l’atenció rebuda en aquesta nova visita. També ho va fer el President de l’Associació, Sr. Ejjebari, que, a més, ho va fer extensiu a les entitats marroquines “Fundación Hassan II de Marroquíes en el Extranjero” i “Consejo de la Comunidad Marroquí en el Extranjero” per la seva col·laboració i ajuda.

Frederic_Moreno_04

Article anteriorTercera Festa Sardanista de la Garriga
Article següentLa CUP dóna suport a la convocatòria de vaga d’ensenyament
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.