La CUP dóna suport a la convocatòria de vaga d’ensenyament

0
CUP_la_Garriga_01

La Candidatura d’Unitat Popular ha anunciat avui el seu suport a la convocatòria de vaga al sector de l’ensenyament pel proper dia 22 de maig. Segons la formació de l’esquerra independentista és “imprescindible que estudiants, pares i mares, professorat i treballadores de l’ensenyament en general surtin al carrer per defensar els serveis públics i combatre l’amenaça de la privatització”.

La crida de la CUP s’afegeix a la de multitud de sindicats, organitzacions i assemblees populars que en els darrers mesos s’han manifestat juntament amb desenes de milers de persones arreu dels Països Catalans per defensar un “ensenyament públic, popular i català”. El portaveu de la CUP Artur Rubinat ha afirmat que “s’està fent pagar a les classes populars una crisi que no han provocat a través de retallades sagnants en sectors claus com són l’educació i la sanitat”. Les retallades que el govern espanyol i els diferents governs autonòmics estan anunciant contínuament requereixen, segons la CUP, “d’accions contundents com aquesta vaga històrica que mobilitzarà tots els nivells de l’ensenyament en una resposta unificada”.

Els motius concrets de la convocatòria són, segons la formació independentista, la protesta contra “les continues retallades de condicions laborals, la introducció de formes de gestió pròpies de l’empresa privada en l’ensenyament públic, el tracte desigual entre l’ensenyament concertat i el públic, l’augment de ràtios a l’ensenyament mitjà, els tancaments de moltes escoles bressol arreu del territori, i la pujada escandalosa de taxes a la universitat”. Segons Rubinat, tampoc no és aliena a la protesta, la defensa d’un ensenyament en català, “posat en perill per les sentències de la judicatura espanyola contra la immersió al Principat, i per les polítiques assimiliacionistes dels governs autonòmics de Bauzá i de Fabra”. En definitiva “cal mostrar al carrer el nostre rebuig a les polítiques neoliberals del PP i de CiU, i exigir una educació pública, de qualitat i en català per tothom”.

Article anteriorParticipació de l’Associació Asilah-La Garriga en els actes de Sant Jordi
Article següentCiutadans La Garriga prega al Govern Municipal abandonar l’Associació de Municipis per la Independència
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.