Cap de setmana francès a l’Alhambra

0
Tariq_Porter_03

El cinema francès ocupa aquesta setmana la cartellera de l’Alhambra, amb un bon programa doble encapçalat per l’extraordinària comèdia Intocable, que segueix amb la seva marxa triomfal d’èxits: grans recaptacions, bones crítiques i excel·lent acollida del públic. La d’Olivier Nakache i Eric Toledano és una pel·lícula extraordinàriament digerible en el millor dels sentits; parla de dos personatges desfavorits però ho fa lluny del paternalisme o la compassió, comèdia madura i exempta de complexes que provoca rialles i inhibeix males consciències. Els seus actors, esplèndids Omar Sy i François Cluzet, acompanyen en tot moment la trama, agafats de la mà de la comicitat i despresos de la gravetat que a priori podria contraure una història d’aquestes característiques.

Contrasta aquest humor desenfadat amb el to més seriós de Mi hijo y yo, un drama a l’ús que amb el rugbi com a excusa parla de creixement i superació personal, en un conjunt amb més ofici que frescor o originalitat. El protagonitza Gerard Lanvin –a qui hem pogut veure recentment als thrillers Cuenta atrás i Les Lyonnais– i el debutant Jérémie Duvall, ambdós solvents i creïbles. El més curiós i remarcable de la pel·lícula és, tanmateix, la seva autoria; Philippe Guillard dirigeix aquesta òpera prima havent sigut jugador professional de rugbi, el que dota a la historia d’un aire realista que d’altra manera segurament no hagués estat possible.

Comèdia-drama o drama-comèdia, la cartellera d’aquesta setmana bé val una bona ullada!

Article anteriorEls Indignats clouen el seu Cicle de Cinema
Article següentLa FUMH obre una nova aula: Psicologia i Teràpies Creatives
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.