Cap de setmana francès a l’Alhambra

0
221

El cinema francès ocupa aquesta setmana la cartellera de l’Alhambra, amb un bon programa doble encapçalat per l’extraordinària comèdia Intocable, que segueix amb la seva marxa triomfal d’èxits: grans recaptacions, bones crítiques i excel·lent acollida del públic. La d’Olivier Nakache i Eric Toledano és una pel·lícula extraordinàriament digerible en el millor dels sentits; parla de dos personatges desfavorits però ho fa lluny del paternalisme o la compassió, comèdia madura i exempta de complexes que provoca rialles i inhibeix males consciències. Els seus actors, esplèndids Omar Sy i François Cluzet, acompanyen en tot moment la trama, agafats de la mà de la comicitat i despresos de la gravetat que a priori podria contraure una història d’aquestes característiques.

Contrasta aquest humor desenfadat amb el to més seriós de Mi hijo y yo, un drama a l’ús que amb el rugbi com a excusa parla de creixement i superació personal, en un conjunt amb més ofici que frescor o originalitat. El protagonitza Gerard Lanvin –a qui hem pogut veure recentment als thrillers Cuenta atrás i Les Lyonnais– i el debutant Jérémie Duvall, ambdós solvents i creïbles. El més curiós i remarcable de la pel·lícula és, tanmateix, la seva autoria; Philippe Guillard dirigeix aquesta òpera prima havent sigut jugador professional de rugbi, el que dota a la historia d’un aire realista que d’altra manera segurament no hagués estat possible.

Comèdia-drama o drama-comèdia, la cartellera d’aquesta setmana bé val una bona ullada!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.