La Garriga s’adhereix al Servei d’Orientació Jurídica

0
SOJ

Un servei “útil i eficaç” per a “mantenir el benestar i la dignitat” dels ciutadans. Aquestes han estat les paraules que el Sr. Josep Oliva, responsable d’Igualtat, Benestar i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, ha emprat per a descriure el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ).

La Garriga s’adheria ahir dilluns 14 de maig a aquest servei prestat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Col·legi d’Advocats i el Departament de Justícia de la Generalitat, establint al municipi una oficina que donarà servei a la pròpia Garriga, a l’Ametlla, a Figaró-Montmany, a Parets del Vallès i a Canovelles.

L’alcaldessa Meritxell Budó explicava als presents que el SOJ pretén “acostar els serveis socials a les persones en aquests temps de crisi”, establint-se com a un primer pas de triatge en cas de problemes legals, amb el que es vol agilitzar al màxim els tràmits i, a la vegada, descarregar parcialment la justícia catalana. Els ciutadans seran dirigits al SOJ de manera indirecta, passant abans pels serveis socials municipals. Un cop al nou servei se’ls orientarà sobre quin és el millor camí a seguir en processos legals de diferents tipus, des de problemes de caràcter familiar com divorcis i separacions fins a problemes tant d’actualitat en el context de crisi que s’està patint, com els desnonaments.

Aquesta iniciativa compta amb una trajectòria de dos anys demostrant la seva eficàcia, atenent majoritàriament consultes relatives a l’habitatge. Joan Martínez, representant del Col·legi d’Advocats de Granollers, ha explicat que el SOJ té la vocació de “garantir a la gent l’accés als organismes jurídics per a defensar el seu dret legítim”, i ha agraït el suport rebut per part de la Diputació de Barcelona i  dels ajuntaments dels diferents municipis als que el SOJ de la Garriga donarà servei.

El SOJ oferirà els seus serveis a partir de demà mateix, quan en el seu horari de 12 a 14h. atendrà a les tres primeres consultes, en absoluta confidencialitat i de manera gratuïta.

La Garriga és un dels darrers municipis que s’ha adherit a la iniciativa, que ja cobreix 256 municipis catalans, oferint els seus serveis a un 82% del territori. Està obert absolutament a tota la ciutadania del municipi, que s’hi pot adreçar mitjançant el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, que obre de dilluns a divendres de nou del matí a les dues de la tarda, a més de les tardes de dilluns i dimarts de dos quarts de cinc a les set de la tarda.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

A la fotografia: Meritxell Budó i Josep Oliva

Article anterior25 anys de l’ADF Montseny-Congost
Article següentEl Servei Local d’Ocupació es trasllada a l’Ajuntament
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.