La vellesa centra la temàtica de l’Alhambra d’aquesta setmana

0
123

La cartellera de l’Alhambra d’aquesta setmana prossegueix amb la seva particular corrent de positivisme amb dues notables propostes europees i una revisió del conte dels germans Grimm tan blanca com el seu títol. Aquesta és Blancaneus, dirigida pel virtuós de la imatge Tarsem Singh, que el coneixíem per La celda, The Fall: el sueño de Alexandria i la recentment estrenada Immortals. Singh, mestre de l’estètica d’origen indi, revisita a la que fóra princesa Disney de la mà de Lily Collins i Julia Roberts en el paper antagonista. Tot plegat és una proposta original i vistosa, interpretació mai vista d’una història per a tots coneguda.

Pel que fa a les altres propostes, ambdues tenen molt a veure, i és que darrerament el cinema Alhambra ofereix unes programacions temàtiques curosament seleccionades. Si fa poques setmanes era la infantesa el que predominava entre els principals motius dels tres films, aquesta cap de setmana és la vellesa el que marca les pautes. Fins i tot la mateixa Blancaneus s’agafa, amb el paper de Roberts, a aquest tema principal. Ho fan molt més directament la francesa Tres veces 20 años –dirigida per la filla del mític director Costa-Gavras, Julie Gavras– i la britànica El exótico Hotel Marigold. La primera és una comèdia amb càrrega dramàtica sobre una parella de seixanta anys d’ànima jove i les seves anades i vingudes sentimentals, i la segona és més desenfadada, i tracta de diferències i xocs culturals des del punt de vista d’un grup d’ancians que se’n van de viatge a la India. Tot plegat és sense dubte, un excel·lent programa per a gaudir d’aquests dies de festa.  

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada