“La Garriga Secreta” tanca el cicle

0
lgs3

El passat dissabte, a dos quarts de set de la tarda es feia a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música la presentació de la tercera i darrera entrega de La Garriga Secreta. Va ser una presentació feta amb la mirada posada a Sant Jordi, i també al Barça – Madrid, al que fins i tot feia referència el cartell fent broma tot dient que “acabarien a temps de veure’l”.

Sota l’atenta mirada d’un auditori ple a vessar, amb gent d’empeus i asseguda als passadissos, Joan Garriga va prendre la veu en nom de l’Associació La Garriga Secreta, amb tots els seus membres presents a l’escenari. L’historiador, amb la seva habitual barreja de solemnitat i humor, va començar la presentació dirigint una sentida felicitació a Núria Albó, guardonada enguany amb la Creu de Sant Jordi, felicitació a la que el públic va respondre amb un sonor aplaudiment.

Garriga va procedir a recordar la feina feta en els llibres de La Garriga Secreta, declarant que l’associació tanca la sèrie amb aquest tercer volum, però que no es dissol ni abandona la seva feina, tot deixant clar que aviat anunciaran nous projectes. L’associació, segons Garriga, vol continuar “fent poble i país” amb projectes solidaris. Seguidament, va recordar la dimensió de la feina de La Garriga Secreta, una trilogia de llibres amb més de 460 pàgines, més de cinc-centes entrades diferents i vora les set-centes fotografies i documents gràfics recollits al municipi i d’altres arxius.

Un cop fet el còmput de la trilogia, Garriga va detallar els continguts de la tercera entrega, que compta amb onze capítols dedicats a temes que van des de la història a l’art i els personatges garriguencs, passant per un capítol sencer dedicat a la festivitat de Corpus, tot plegat prologat per Anna Ballbona. L’historiador va oferir, també, un tast del llibre als presents, ensenyant-los fotografies de la Fonda Santa Digna als anys vint, l’antic Hotel Catalunya o l’actual Centre de Visitants, entre moltes d’altres.

Cloent la presentació, Garriga va explicar que l’associació ha fet aquesta feina “amb voluntat de passar-ho bé” i que espera que algú altre prengui el relleu en l’elaboració d’aquesta miscel·lània del poble, una feina “seriosa, amb amistat i sense enveges ni retrets”. Garriga va agraïr la seva presència a tots els presents, amb una menció especial a Pep Mas, “l’alma mater i alma pater” del grup.

L’historiador va tancar la presentació recordant a Pere Quart amb un “Adéu siau, i tal vegada fins una altra i, si pot ser, moltes gràcies” i convidant el públic a comprar el llibre, que ja està disponible.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

 

Article anteriorRàdio Silenci sortirà al carrer per Sant Jordi.
Article següentEls autors de Malhivern signaran llibres per Sant Jordi a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.