El dret a decidir a la presentació del llibre “La transició nacional”

0
turull_i_bud
Divendres a dos quarts de vuit del vespre es va presentar a la Fundació Maurí el llibre La transició nacional (Editorial Malhivern) amb tota la planta baixa plena de públic, que va participar amb entusiasme en un debat polític sobre el dret a decidir. L’acte el van protagonitzar l’alcaldessa de la Garriga, Sra. Meritxel Budó i el portaveu del grup de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya, Sr. Jordi Turull, que fins fa poques setmanes, era també el responable de CiU al Vallès Oriental.
El diputat vallesà va manifestar reiteradament que hi ha un abans i un després de la sentència del Tribunal constitucional espanyol contra l’Estatut de Catalunya i la posterior manifestació multitudinària del 10 de juliol de l’any passat, momment a partir del qual CiU va decidir fer-se ressò del clam majoritari de Catalunya en favor del dret a decidir i impulsar, com a primer pas, una reivindicació molt compartida per tota la societat: el pacte fiscal, com a primer exercici de la transició nacional cap a l’Estat propi.
L’alcaldessa de la garriga, Meritxell Budó, que va recordar que reiteradament s’ha manifestat en favor de la independència de Catalunya, es va mantenir ferma en el plantejament de no acceptar sota cap concepte “ni un pas enrere” en les conquestes que Catalunya ha assolit, i avançar decididament vers un Estat Català en el marc europeu, atès que l’asfixia econòmica a la qual ens sotmet Espanya no deixa cap altra alternativa. Tanmateix, Budó no es va mostrar partidària de fixar cap data perquè, en la seva opinió, quan es convoqui el referèndum d’independència, cal guanyar-lo i, per tant, cal prendre’s el temps necessari per a assolir la majoria social en favor de la independència.
Des del públic es va recordar als dos polítics que la situació econòmica i l’agressivitat de l’Estat espanyol contra Catalunya aconsellen fer un gest de sobirania ben aviat, atès que en cas contrari correm el risc d’esdevenir una nació residual.
A la fotografia: Jordi Turull i Meritxell Budó / Ramon Ferrandis

Article anteriorEls autors de Malhivern signaran llibres per Sant Jordi a la Garriga
Article següentBons resultats dels atletes de la Garriga als Jocs Escolars de Catalunya de Cross
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.