Prostitució i espai públic

0
Perez-Francesc

Com sabeu tots aquells que agafeu el cotxe, en determinats punts estratègics hi ha unes noies que, de vegades en grup, en altres ocasions soles, se suposa que ofereixen els seus serveis sexuals. Realment em fa pena veure que es considera com un element més del paisatge la presència d’aquelles noies. Com si fos la cosa més natural del món que les persones es passessin el dia esperant que pari un cotxe!

Si aquestes dones pretenen fer amb el seu cos el que sembla que fan doncs que ho facin. Però no d’aquesta manera. Es recorda sovint que hi ha organitzacions mafioses que obliguen les dones a prostituir-se. En altres casos, potser les dones tinguin una certa autonomia i ho facin per les motivacions més diverses.

Avui dia, amb una deixadesa absoluta es confon la via pública amb el fet que allà es pugui fer el que sigui. Aquest és el problema: al carrer o a la carretera no podem fer el que vulguem. Els nostres polítics, tan acostumats a regular i a prohibir quan interessa, han passat de puntetes sobre el fet de la distracció que poden patir els conductors, per exemple. Una altra cosa que caldria fer fóra estudiar com protegir els menors, atès que no tenen perquè observar cóm la dona es prostitueix. Cal recordar que els poders públics han de protegir la joventut i la infància i aquest mandat constitucional els hi obliga a fer alguna cosa.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla de Seguretat de Catalunya 2012-2013, que preveu un projecte de llei d’espai públic amb sancions previstes contra tots aquells que promoguin actituds violentes o contravinguin el Codi Penal. El Govern té la intenció de tipificar la violència en manifestacions però també pretén combatre la prostitució als carrers. D’aquesta manera, vol impulsar una llei que inclogui els drets i deures en l’espai públic i una modificació en la llei d’espectacles públics. El conseller d’Interior ha anunciat que d’aquí a poques setmanes els Mossos d’Esquadra començaran a multar els clients i les prostitutes que exerceixin a les carreteres de titularitat de la Generalitat, en el marc del seu objectiu d’excloure el comerç sexual dels espais públics, en virtut de la seguretat viària.

Ens cal una regulació sistemàtica i ordenada de l’espai públic, a tot Catalunya, per a lluitar contra l’ incivisme, els brètols, els violents que aprofiten vagues, manifestacions i en general les conseqüències de la crisi econòmica. Necessitem com a país, una llei que garanteixi millor l´’ús dels espais públics, per a què responguin realment a aquest nom.   Hem de foragitar les conductes abusives com la prestació de serveis de tipus sexual en qualsevol indret, de pintors de grafits per tot arreu, i de persones agressives que s’aprofiten de qualsevol problema per a imposar les seves condicions. Es important que la democràcia integri, per fi, l’ordre i la seguretat, en benefici del bé comú i en contra de minories que no tenen més raó que la seva forca i que per tant no tenen cap raó.

Article anteriorEl llibre “L’educació low cost” es presenta a la Garriga el dimecres 18 d’abril
Article següentVIII Festival Primavera Poètica – la Garriga 2012, del 27 d’abril al 2 de juny
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.