El llibre “La transició nacional” es presenta a la Garriga el divendres 20 d’abril

0
Presentaci_La_Garriga_20_abril_WEB

El proper divendres 20 d’abril la Fundació Maurí (carrer Cardedeu, 17, la Garriga) acollirà a partir de les 19,30 h. la presentació del llibre “La transició nacional” (editorial Malhivern), del qual n’és coautora, juntament amb el President de la Generalitat Artur Mas i d’altres dirigents destacats de CiU, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó.

La presentació anirà a càrrec de la pròpia Meritxell Budó, de Jordi Turull, portaveu parlamentari de CiU i coautor del llibre, i de Santiago Cucurella, coordinador d’aquest.

Sinopsi del llibre:

Una de les reclamacions bàsiques de l’Assemblea de Catalunya fou el restabliment provisional de les institucions i principis bàsics de l’Estatut de Catalunya de 1932 com a punt de partida per a l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Curiosament, després de la dictadura i de l’aprovació de l’Estatut de 1979, aquest plantejament de provisionalitat de l’autonomia, que fins aleshores havien assumit les forces polítiques catalanes de tradició democràtica, va ser abandonat per una part important d’elles, que van passar a considerar la Catalunya autònoma com al punt d’arribada de les seves aspiracions d’autogovern.

Un cop demostrada durant més de trenta anys la inviabilitat d’un encaix respectuós de Catalunya en el conjunt de l’Estat, la societat civil ha fet seva la demanda del dret a decidir exercit a partir de reivindicacions que generen un ampli consens social, com és el cas del Pacte Fiscal. En aquest marc, Convergència i Unió ha plantejat la idea de Transició Nacional, que marcarà l’agenda durant la present legislatura. 

En aquest llibre, una part dels dirigents més rellevants d’aquesta federació nacionalista, encapçalats pel President de la Generalitat, expliquen a la ciutadania quin és el contingut d’aquest concepte, que ja ha esdevingut central en el debat polític català.

Autors: Artur Mas, Jordi Turull, Carles Campuzano, Ramon Tremosa, Xavier Trias, Josep Vila d’Abadal, Meritxell Budó, Santi Vila, Santiago Cucurella (coordinador del llibre)

 

Sense comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.