La CUP acusa al govern de l’Estat d’intervenir l’economia dels municipis amb pràctiques neoliberals

0
CUP_la_Garriga_01

La Candidatura d’Unitat Popular, davant de l’anunci i el debat entorn els anomenats “Plans d’ajustament” imposats pel govern espanyol que han estat venuts com a eines per fer front al pagament dels proveïdors, vol manifestar que aquesta mesura es, en la pràctica, una intervenció de l’economia dels municipis amb pràctiques i conseqüències neoliberals.

 Així, el Reial-Decret4/2012 estableix que, els ajuntaments que no puguin fer front a la totalitat dels pagaments a proveïdors privats mitjançant els seus recursos de tresoreria fins a finals d’abril d’enguany, hauran de demanar, obligatòriament, un crèdit (mitjançant diverses fórmules) gestionat per un fons estatal i diverses entitats bancàries, per pagar els diners que deuen. Els bancs avançaran la totalitat de la suma i els ajuntaments hauran de retornar aquests diners, amb interessos.

 Davant aquests fets, la CUP denuncia que aquestes mesures són un robatori al poble, ja que l’Estat espanyol deixarà els diners a un fons que anirà a parar als bancs, aquests pagaran als proveïdors i, seguidament, els Ajuntaments hauran de tornar aquests diners amb més interessos (als mateixos bancs). Un regal més al sistema financer i una pèrdua més de poder adquisitiu per a les classes populars.

 Es un pas més per imposar polítiques neoliberals a escala local. El fet de contraure aquests crèdits i d’haver de pagar d’immediat tot el deute acumulat durant anys obliga als ajuntaments a haver de preparar un pla per la sostenibilitat dels seus comptes que pots suposar reduccions dràstiques del pressupost en algunes polítiques públiques essencials o en plantilles de treballadors municipals. Així, amb l’excusa del deute i la seva eliminació immediata, impulsen una reducció dràstica dels serveis i administracions públiques.

 Des de la nostra formació defensem que no es el poble qui ha de pagar la mala gestió de l’oligarquia política i que cal tornar el deute a alguns dels proveïdors, especialment a autònoms i petites empreses, però no necessàriament als proveïdors més grans i que més s’han beneficiat de la bombolla immobiliària (que són molts dels que han de cobrar dels nostres ajuntaments), i encara menys si això pot fer trontollar serveis públics i socials de les administracions locals.

 El portaveu de la CUP, Marc Sallas, s’ha manifestat absolutament en contra de la intervenció espanyola dels ajuntaments catalans i ha afirmat que “L’elevat endeutament d’alguns ajuntaments està servint com a excusa a l‘Estat espanyol per iniciar una prova pilot d’intervenció de les administracions locals catalanes, saltant-se així el principi de l’autonomia local”

CUP La Garriga

 

Article anteriorBall de Gitanes i Ball de Cintes de la Garriga
Article següent“La Garriga secreta 3” es presenta el dissabte 21
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.