Ventura Pons i Jaume Cuspinera reestrenen “Any de Gràcia” al Cinema Alhambra

0
ventura_1

El cinema Alhambra va acollir ahir la reestrena de “Any de Gràcia”, amb la presència del seu director, Ventura Pons, acompanyat per dos actors de la pel·lícula, Amparo Moreno i Ricard Ferré, a més de Jaume Cuspinera, el garriguenc que ha participat en el guió del film.

L’acte va comptar amb una àmplia afluència de públic, amb el cinem Alhambra ple com a les grans ocasions. Abans de la projecció del film la regidora de Dinamització Cultural Mar Canet i l’alcaldessa Meritxell Budó es varen dirigir al públic assistent, presentant-los breument la pel·lícula i donant pas a Ventura Pons, que va manifestar que s’alegrava de tornar a la Garriga després d’haver-hi presentat el documental de la Meritxell Soler “Cinema a la fi“. Pons va dirigir-se al públic dient-los que “sé que os ho passareu bé”, i va elogiar la tasca de Cuspinera, “decisiu” pel guió. El director va explicar, també, que “hem posat tota la carn a la graella amb aquest film”, al que va respondre Amparo Moreno, dient “em penso que es refereix a mi” fent esclatar de riure tota la platea de l’Alhambra. Cuspinera es va dirigir al públic agraint-los la seva assistència i convidant-los a gaudir d’una pel·lícula “feta pel públic”.

La projecció va ser celebrada pel públic, que va gaudir de la pel·lícula omplint de rialles l’Alhambra en més d’una ocasió. Un cop acabat el film, Pons, Moreno, Ferré i Cuspinera, es van disposar a respondre les preguntes del públic. Pons va explicar als presents que la pel·lícula viatjarà, i que ha estat seleccionada a festivals des de a Mèxic fins a Shanghai, però que arreu es projecta sempre en català amb els subtítols oportuns. El director, fent broma amb Amparo Moreno constantment sobre punts del guió, va explicar com “Any de Gràcia” parla de problemes actuals, com la falta de perspectives de la gent jove, o la soledat de la gent gran, però que al cap i a la fi parla de com tirar endavant superant aquestes adversitats. Pons també va dir als assistents que “aneu al cinema, no sabeu la joia de cinema que teniu, com cap altre a Catalunya”. Tan Amparo Moreno com Ricard Ferré van considerar un luxe haver pogut treballar en la pel·lícula.

ventura_2Jaume Cuspinera, en ser preguntat per si el protagonista de “Any de Gràcia”, un noi jove de poble, era autobiogràfic d’alguna manera, va respondre recordant una frase de Almodóvar, que declarava que “tots els meus personatges són jo”, i que en els personatges del film hi ha posat molt d’ell mateix. Cuspinera va explicar que en el moment que el guió va arribar a les seves mans, els protagonistes eren “de poble” però no es concretava d’on, i que va ser ell que els va situar a algun punt entre la Garriga i la Plana de Vic. Segons ell, al guió hi ha “molta veritat, aquella ràbia de noi jove que si no diu el que pensa rebenta” i també, humorísticament “moltes hores de Renfe”. Cuspinera també va col·laborar amb Pons amb la tria de la banda sonora del film, interpretada per grups catalans actuals com Mazoni o El Petit de Ca l’Eril.

Després del torn de preguntes, l’equip de “Any de Gràcia” va sortir del cinema entre els aplaudiments del públic, no sense que abans agrair tot el suport que va rebre de l’Associació APROP, l’Ajuntament i la Fundació Universitària Martí l’Humà. La pel·lícula es projectarà aquest cap de setmana al Cinema Alhambra, del que poden consultar la programació aquí.

Text: Marc Bellunt

Fotografia: OAMC

Article anteriorL’alegria dura poc a l’Olímpic
Article següentPremi a la soprano garriguenca Elisabeth Bulbena
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.