Capelletes de visita domiciliària, circuits invisibles de religiositat

0
Expo_capelletes_01

La Fundació Maurí, en el segon acte que organitza per commemorar el centenari del naixement de Josep Maurí, fill il·lustre de la Garriga, ha preparat una exposició sobre capelletes de visita domiciliària, amb la participació de Joan Arimany, expert en devocions particulars. Aquesta exposició s’inaugurarà el proper dissabte 24 de març a les vuit del vespre i es podrà visitar del 26 al 30 de març, de sis a vuit de la tarda, a la mateixa seu de la Fundació Maurí.

Per la inauguració, doncs, es comptarà amb la presència de Joan Arimany i Juventeny, expert en devocions populars que dissertarà sobre aquesta pràctica. S’hi podrà veure una bona mostra de diferents capelletes de la Sagrada Família i altres advocacions, moltes de les quals passen discretament per distintes llars garriguenques d’ençà generacions.

Sinopsi:

L’exposició Capelletes de visita domiciliària, circuits invisibles de fe vol reflectir i mostrar un model de devoció cristiana en vies d’extinció però encara vigent en moltes viles de la Catalunya rural. Una capelleta amb la Sagrada Família o un sant o marededéu viatja cada dia a una casa diferent, portada pels mateixos veïns, que la reben a casa segons una llista predeterminada. En molts casos, aquestes capelletes fa desenes d’any que volten per les llars. L’exposició no només vol reflectir aquesta realitat i mostrar-la a les persones que desconeixen aquest tipus de devoció particular, sinó que plasma els diferents models de capelletes així com les distintes advocacions a qui estan dedicades. A més, el visitant pot veure i conèixer el valor artístic de les diferents peces així com la mostra, amb una vintena de capelletes diferents, també inclou una síntesi històrica d’aquesta tradició.

És en definitiva, una exposició única a Catalunya, sobre una pràctica religiosa silenciosa que va de baixa i que es remunta a més d’un centenar d’anys.

Lloc: Fundació Maurí (Carrer de Cardedeu nº 17, 08530. La Garriga)

Dates: Inauguració dissabte 24 de març de 2012, a les 20 hores. Exposició oberta del 26 al 30 de març de 6 a 8 del vespre.

Entrada lliure

Comissari: Víctor Rodríguez i Iñigo

Assessorament històric i textos: Joan Arimany i Juventeny, estudiós de devocions populars

Contacte: Víctor Rodríguez 636 31 06 13 / correu: victor_garric_6 @hotmail.com / www.fmauri.entitats.lagarriga.cat

Article anteriorInici de la temporada de sardanes a la Garriga
Article següentLa CUP dóna suport al vaguista de fam de Jubilats per Mallorca.
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.