Meritxell Budó participa en un seminari a La República Dominicana

0
seminari_FCCD

L’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, va participar el passats 2,3 i 4 de març en un seminari internacional sobre governabilitat local que va tenir lloc a la ciutat de Montecristi (República Dominicana). Budó assistia al seminari com a presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), càrrec que ocupa des del passat mes d’octubre.

El seminari sobre governabilitat local celebrat a la República Dominicana l’organitzava el Programa de Nacions Unides ART-PNUD, amb qui el Fons Català ha signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament i de manera articulada amb municipis haitians i dominicans de frontera. A les jornades es van donar a conèixer les experiències de cooperació dels municipis de Montecristi (República Dominicana), Fort-Liberté (Haití) i Cien Fuegos (Cuba).

El seminari forma part d’un projecte més gran que vol contribuir a ampliar les capacitats institucionals de governabilitat local en diferents aspectes, entre els quals es contemplen, per exemple, les millores en els serveis a la ciutadania i en la capacitat de planificació del propi desenvolupament local.

El Fons Català és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats) que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

L’any 1998 el Fons va iniciar la Campanya per a la reconstrucció de Centreamèrica, després del pas de l’huracà Mitch, i des d’aleshores ha aplicat actuacions en d’altres situacions d’emergència com a Kosovo, Moçambic, al Poble Sahrauí, El Salvador, Iraq o al sud-est asiàtic. Més recentment ha participat en campanyes per pal·liar els efectes dels huracans a Cuba i Haití i en les campanyes per a la reconstrucció després dels terratrèmols a Perú l’any 2007 i a Haití l’any 2010.

OAMC

Article anteriorCampanya “La Garriga també estalvia aigua”
Article següentLes àrees d’Acció Social, Cooperació, Polítiques d’Igualtat i Salut Pública es traslladen
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.