Meritxell Budó participa en un seminari a La República Dominicana

0
131

L’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, va participar el passats 2,3 i 4 de març en un seminari internacional sobre governabilitat local que va tenir lloc a la ciutat de Montecristi (República Dominicana). Budó assistia al seminari com a presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), càrrec que ocupa des del passat mes d’octubre.

El seminari sobre governabilitat local celebrat a la República Dominicana l’organitzava el Programa de Nacions Unides ART-PNUD, amb qui el Fons Català ha signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament i de manera articulada amb municipis haitians i dominicans de frontera. A les jornades es van donar a conèixer les experiències de cooperació dels municipis de Montecristi (República Dominicana), Fort-Liberté (Haití) i Cien Fuegos (Cuba).

El seminari forma part d’un projecte més gran que vol contribuir a ampliar les capacitats institucionals de governabilitat local en diferents aspectes, entre els quals es contemplen, per exemple, les millores en els serveis a la ciutadania i en la capacitat de planificació del propi desenvolupament local.

El Fons Català és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats) que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

L’any 1998 el Fons va iniciar la Campanya per a la reconstrucció de Centreamèrica, després del pas de l’huracà Mitch, i des d’aleshores ha aplicat actuacions en d’altres situacions d’emergència com a Kosovo, Moçambic, al Poble Sahrauí, El Salvador, Iraq o al sud-est asiàtic. Més recentment ha participat en campanyes per pal·liar els efectes dels huracans a Cuba i Haití i en les campanyes per a la reconstrucció després dels terratrèmols a Perú l’any 2007 i a Haití l’any 2010.

OAMC

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.