La Garriga Digital

El VIII Cicle de Joves Intèrprets, a escena

VIII_cicle_de_joves_intrprets

L’Auditori de l’Escola Municipal de Música (EMM) ha acollit avui la presentació del VIII Cicle de Concerts de Joves Intèrprets que es celebrarà al municipi aquest març. Aquest està organitzat per l’EMM, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de Ràdio Silenci, que retransmetrà en directe tots els concerts i oferirà la seva descàrrega gratuïta des del seu web.

La Directora de l’EMM, Àngels Núñez, ha destacat que el Cicle no és només una oportunitat pels alumnes de l’EMM d’escoltar intèrprets més avançats en els seus estudis musicals. La directora ha explicat que està obert a tots els garriguencs i que és gratuït, convertint-se en una manera d’ampliar l’oferta cultural del municipi en el panorama de crisi actual. Núñez ha indicat, també, que el Cicle recollirà les interpretacions de músics joves entre els 12 i els 25 anys, en estils musicals diversos, que van des de la música clàssica fins a la moderna passant per la tradicional. Alhora, la directora de l’EMM ha dit que enguany es compta amb un pressupost de 2.000€, aportat en part per l’Ajuntament i, en part, pels pares dels alumnes de l’EMM.

Tots els concerts seran de petit format i es celebraran a l’Auditori de la EMM, a la Plaça del Silenci, excepte l’inaugural. En Joan Figueres, Cap d’Estudis de l’EMM, ha explicat als presents que el concert inicial serà una oportunitat única de poder veure a una orquestra “quasi simfònica” sorgida de la unió de diferents classes de l’EMM. Així, aquesta orquestra especialment formada tocarà al Patronat un concert que obrirà el Cicle amb peces especialment triades d’autors clàssics com Txaikovski. També serà exclusiva del Cicle la projecció del documental “Im Kreiss”, que segueix la trajectòria del conjunt alemany de violoncel·listes joves +-12VC. Figueres també ha explicat que, alhora, es celebrarà un concurs de fotografia per a joves.

L’Alcaldessa Meritxell Budó ha clos la roda de premsa declarant que la Garriga “és una terra de músics i artistes” amb un “bon planter” a l’EMM. També ha destacat que en el clima actual de crisi el Cicle suposa una aposta per part de l’Ajuntament per la cultura de qualitat al municipi.

La programació és la següent:

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Exit mobile version