El VIII Cicle de Joves Intèrprets, a escena

0
VIII_cicle_de_joves_intrprets

L’Auditori de l’Escola Municipal de Música (EMM) ha acollit avui la presentació del VIII Cicle de Concerts de Joves Intèrprets que es celebrarà al municipi aquest març. Aquest està organitzat per l’EMM, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de Ràdio Silenci, que retransmetrà en directe tots els concerts i oferirà la seva descàrrega gratuïta des del seu web.

La Directora de l’EMM, Àngels Núñez, ha destacat que el Cicle no és només una oportunitat pels alumnes de l’EMM d’escoltar intèrprets més avançats en els seus estudis musicals. La directora ha explicat que està obert a tots els garriguencs i que és gratuït, convertint-se en una manera d’ampliar l’oferta cultural del municipi en el panorama de crisi actual. Núñez ha indicat, també, que el Cicle recollirà les interpretacions de músics joves entre els 12 i els 25 anys, en estils musicals diversos, que van des de la música clàssica fins a la moderna passant per la tradicional. Alhora, la directora de l’EMM ha dit que enguany es compta amb un pressupost de 2.000€, aportat en part per l’Ajuntament i, en part, pels pares dels alumnes de l’EMM.

cartell_VIII_cicleTots els concerts seran de petit format i es celebraran a l’Auditori de la EMM, a la Plaça del Silenci, excepte l’inaugural. En Joan Figueres, Cap d’Estudis de l’EMM, ha explicat als presents que el concert inicial serà una oportunitat única de poder veure a una orquestra “quasi simfònica” sorgida de la unió de diferents classes de l’EMM. Així, aquesta orquestra especialment formada tocarà al Patronat un concert que obrirà el Cicle amb peces especialment triades d’autors clàssics com Txaikovski. També serà exclusiva del Cicle la projecció del documental “Im Kreiss”, que segueix la trajectòria del conjunt alemany de violoncel·listes joves +-12VC. Figueres també ha explicat que, alhora, es celebrarà un concurs de fotografia per a joves.

L’Alcaldessa Meritxell Budó ha clos la roda de premsa declarant que la Garriga “és una terra de músics i artistes” amb un “bon planter” a l’EMM. També ha destacat que en el clima actual de crisi el Cicle suposa una aposta per part de l’Ajuntament per la cultura de qualitat al municipi.

La programació és la següent:

  • 4 de març, 19h al Patronat: Concert inaugural a càrrec de les orquestres de l’EMM
  • 7 de març, 19h a l’Auditori de l’EMM: Concert de l’Escola de Música d’Olot
  • 16 de març, 20.30h a l’Auditori de l’EMM: Concert dels combos de l’Escola de Música-Conservatori de Granollers
  • 23 de març, 19h a l’Auditori de l’EMM: Concert del Quartet de Flauta del Conservatori del Liceu
  • 27 de març, 20h a l’Auditori de l’EMM: Projecció del documental “Im Kreiss”
  • 29 de març, 19h a l’Auditori de l’EMM: Concert de joves instrumentistes de l’Escola de Música-Conservatori de Granollers

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorEl pessebre de Puiggraciós desapareix
Article següentTala d’arbres al Passeig
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.