El pessebre de Puiggraciós desapareix

0
pessebre_garriguenc

El dia 18 de desembre una colla de caminaires del Centre Excursionista Garriguenc vam sortir de la Garriga per portar el pessebre dalt el cim de Puiggraciós. La tradició se segueix des de ja fa uns quants anys; pels volts de Nadal es porta el pessebre a un indret diferent de la geografia catalana. Enguany s’ha triat aquest cim, que és modest en alçada, però emblemàtic per tots els garriguencs i des d’on es pot divisar el nostre poble i bona part de la nostra comarca.  

Un cop s’arriba al punt escollit, es planta el pessebre que porta incorporada una llibreta i un bolígraf. Tots junts cantem unes nadales, donant la benvinguda a les festes, i més tard, tots junts fem un esmorzar. Més tard, pels volts de la Candelera —com marca la tradició— tornem a recollir-lo i el guardem fins al proper Nadal. 

Aquest any ens hem trobat amb la desagradable sorpresa que el pessebre ha desaparegut. Sabem que la llibreta contenia una pila d’escrits de passavolants, d’excursionistes, i de famílies que pugen al cim tot passejant. Fins i tot algú ens hi havia deixat una fotografia. No sabem ben bé que ha passat. Escodrinyant l’entorn no hem trobat cap rastre que ens faci pensar que potser el vent se l’ha emportat o que el causant de la desaparició sigui algun fenomen atmosfèric. Més aviat tot fa pensar que algú l’ha trobat tan bonic que se l’ha endut.   

Ens sap molt greu que, precisament aquest any que hem triat un indret tan proper i de tanta significació per tots nosaltres, el pessebre s’hagi esfumat.

Centre Excursionista Garriguenc 

Article anteriorTemiro Dansa presenta el seu nou projecte
Article següentEl VIII Cicle de Joves Intèrprets, a escena
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.