Malhivern publica “L’educació low cost”

0
educaci_low_cost_bq

L’editorial garriguenca Malhivern publicarà a principis de març el llibre L’educació low cost, de Ramon Coma i Dosrius.

Aquest llibre és una alenada d’aire fresc per al professorat i per a totes les persones que segueixen creient en valors com l’estima, l’exemple, l’exigència i la constància en el camp de l’educació. Convindria molt la lectura als tecnòcrates i als polítics –tant se val el color!- que han d’orientar amb coneixement de causa i lucidesa la gestió educativa.

Aquí es parla de vivències del dia a dia, de la realitat humanitzada de l’escola, del martiri de tutors, del “tocatardà” (no us el perdeu), dels èxits silenciosos i dels fracassos amplificats, de la burocràcia invasora i de tanta contradicció que ens envolta i s’esplaia amb l’escola.

Amb una finor que captiva i una capacitat crítica i, també, autocrítica –perquè examina i s’examina, però no jutja-, es mulla i busca camins nous amb un bon exercici pedagògic, sense cap condescendència amb el simplisme.

No és aquest un llibre de teories pedagògiques. Tampoc parla de malenconies perdudes. Retrata una realitat complexa i present del sistema educatiu, que no s’escriu als manuals. I ho fa amb tastets que es poden assaborir seguits i recuperar, a estones, per peces. Llegir i rellegir, perquè la ironia més fina el fa un divertimento.

Hi ha més educació de la que alguns volen i creuen. Encara.

Ramon Coma i Dosrius és és llicenciat en Filosofia i Lletres i Ciències de l’Educació, també és professor de Català i Educació Especial i màster en Intervenció Psicopedagògica i Assessorament Curricular.

Fa 35 anys que treballa al món de l’ensenyament. Ha publicat molts articles a revistes i llibres especialitzats, ha fet recerca, formació i assessorament del professorat.

Actualment és director de l’Institut Marta Mata de Montornès del Vallès. 

El llibre el podeu adquirir a la vostra llibreria habitual o bé directament a l’editorial (www.malhivern.com / 93 871 57 15)

 

 

Article anteriorOrdre del dia del Ple de 29 de febrer
Article següentNou equips es disputaran el títol de campió
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.