El Ball de Cintes i el Ball de Gitanes tornen a la Garriga

0
cartell_BallCintes120226_B

El centre de la Garriga acollirà aquest diumenge 26 de febrer una jornada de dansa tradicional catalana, que començarà a dos quarts de dotze del matí i que recorrerà els carrers del poble, tot anant des de la placeta de Santa Isabel fins a la plaça de l’Església.

El Ball de Cintes de la Garriga tornarà a fer-se present al municipi gràcies a l’associació Passaltpas i a l’Escola Municipal de Música. Aquest ball, del qual se’n conserva la música però no la coreografia original, s’havia ballat a la Garriga fins a les primeries del segle XX. En el ball també hi participaran els Geganters de la Garriga. Quan la cercavila arribi a la plaça de l’Església, prèvia ballada a Can Dachs, s’hi afegiran les colles de balls de Gitanes de l’Ametlla del Vallès i de Granollers, especialment convidades per a l’ocasió per tal de donar més relleu a la jornada.

El Ball de Gitanes també havia estat molt tradicional a la Garriga i s’havia ballat fins a mitjan segle XX. A inicis dels 80, i durant uns pocs anys, va revifar gràcies a les colles que es van crear al Barri de Montserrat.

OAMC

Article anteriorRondalles a l’Auditori de l’Escola de Música, aquest diumenge
Article següentOrdre del dia del Ple de 29 de febrer
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.