La FUMH, present també a Granollers

0
NP_inauguracio_seu_FUMH_catedra_FED_i_catedra_JM_22_febrer_2012_ok

Aquest dimecres 22 de febrer s’ha inaugurat la seu de la FUMH a Granollers i s’han presentat les càtedres Francesc Estabanell Demestre i Jean Monnet. “Granollers oberta al món”, així ha tancat el discurs la Dra. Teresa Freixes en agrair l’acollida d’Estabanell Energia a la Fundació Universitària Martí l’Humà i a la càtedra Jean Monnet, oferint un espai diàfan, polivalent i equipat en tecnologia de comunicacions puntera, que fa possible que es realitzin des de Granollers activitats internacionals de Dret Constitucional Europeu, que ja es van posar en marxa la setmana passada, com ha estat el seminari per videoconferència a tres ciutats europees: Essex, Milà i Granollers.

Ha obert l’acte d’inauguració l’administrador d’Estabanell Energia, el Sr. Francesc Estabanell, donant la benvinguda als assistents i lliurant la clau magnètica de la sala Francesc Estabanell a la Dra. Freixes, presidenta de la FUMH. També ha presentat la càtedra Francesc Estabanell Demestre, dedicada a tecnologia, territori i sostenibilitat, amb especial atenció a les ciutats intel·ligents, tenint cura sempre de les interaccions entre les persones. És per això que la càtedra duu el nom del seu pare, un gran humanista.

Santiago Cucurella, director de la FUMH, ha intervingut per agrair l’hospitalitat i implicació d’Estabanell Energia i exposar la predisposició de la Fundació per a col·laborar en les iniciatives educatives de les institucions granollerines i de la societat civil de la ciutat per a situar la capital del Vallès Oriental en el mapa universitari europeu. Ha presentat a la Sra. Alícia Ríos com a responsable territorial de la FUMH a Granollers.

L’alcalde de la ciutat, Sr. Josep Mayoral, ha tancat l’acte dedicant un emotiu record a Francesc Estabanell Demestre, un prohom de la ciutat de qui ha remarcat la seva gran capacitat d’entendre les persones i de resoldre els problemes. L’alcalde ha donat la benvinguda a Granollers a la Fundació Universitària Martí l’Humà, ha destacat la seva vocació emprenedora i dinamitzadora i li ha ofert la incorporació al Consell de Formació i Ocupació de la ciutat.

Ha ressaltat també que l’aliança entre Estabanell Energia i la Fundació marca una nova manera d’avançar en aquests temps difícils: el treball conjunt entre el món de l’empresa i el del coneixement.

Peu de foto: El Sr. Francesc Estabanell, Administrador d’Estabanell Energia,  fa entrega de la clau magnètica de la seu de la FUMH a la Dra. Teresa Freixes, Presidenta de la FUMH i titular de la càtedra Jean Monnet. Els acompanyen Sr. Josep Mayoral, Alcalde de de Granollers (a la dreta del Sr. Estabanell) i Sr. Santiago Cucurella, director de la FUMH (al costat de la Dra. Teresa Freixes).

Mes informació:

Activitats de la Fundació Universitària Martí l’Humà a Granollers.

A l’Aula Estabanell de Granollers, la Fundació Universitària Martí l’Humà, sota la coordinació de la Sra. Alícia Ríos, farà arribar a la ciutadania de la ciutat la seva oferta formativa habitual, així com formació continuada en diversos àmbits del coneixement. Aquesta serà la seu de la Càtedra Francesc Estabanell Demestre, que farà recerca en tecnologia, territori i sostenibilitat, i on s’hi faran també activitats pròpies de l’Aula d’Empreses, de l’Aula d’Emprenedors, de l’Aula Oberta i de l’Aula de Ciències Socials, a través de la Fundació d’Estudis Històrics de Catalunya, amb la qual acabem de signar un acord de col·laboració.

A través de la seva nova seu granollerina, la FUMH també farà arribar a la ciutadania les activitats dels programes “Coneguem Catalunya”, “Coneguem Barcelona” i “Coneguem Europa” i oferirà a la resta d’entitats de la ciutat la possibilitat d’organitzar conjuntament activitats que donin resposta als requeriments social.

La Càtedra Francesc Estabanell Demestre: Tecnologia, territori i sostenibilitat

La Càtedra Francesc Estabanell Demestre, respon a una de les principals prioritats d’Estabanell Energia com a empresa vinculada fermament al seu entorn social i geogràfic: la millora de la qualitat de vida i del benestar de la nostra societat. Per això, s’ha concebut com un nou espai de recerca centrat en conceptes tan importants per al nostre futur com les ciutats intel·ligents i la sostenibilitat. El seu objectiu principal serà l’estudi de la incidència dels avenços tecnològics en el nostre desenvolupament social i territorial. Es tracta d’analitzar com ens afecten aquests avenços, no només des del punt de vista del grup social que conformem, sinó també des de la perspectiva de cadascun de nosaltres com a individus, en la nostra projecció de futur i també en el nostre dia a dia. En última instància, es tracta de saber quines necessitats té la nostra societat i de com podem satisfer-les.

La nostra voluntat és fer de la Càtedra Francesc Estabanell Demestre un ens dinàmic i participatiu, obert a la col·laboració amb les universitats catalanes i amb els professionals de prestigi de l’ensenyament, de la recerca i de qualsevol altre àmbit afí i interessat en el desenvolupament humà. Per a donar forma, concretar i vehicular aquests objectius, des de la Càtedra s’organitzaran cursos, seminaris i jornades d’estudi, i es patrocinaran treballs de camp que contribueixin a aportar coneixements, donar idees i fer propostes innovadores de futur sobre el nostre territori i la nostra societat.

La Càtedra Jean Monnet: Dret Constitucional Europeu

La Càtedra Jean Monnet de Dret Constitucional Europeu fou atorgada a la Dra. Teresa Freixes per la Comissió Europea l’any 2003. Va ser la primera Càtedra Jean Monnet amb aquest perfil, dirigit a conferir una perspectiva constitucional a la integració jurídica europea. Des de la Càtedra, que té seu a la FUMH, es realitzen cursos, seminaris o jornades d’estudi i es col·labora amb altres Universitats i Càtedres Jean Monnet d’arreu del món. Diversos projectes de recerca són també abordats en el marc de la Càtedra, tan d’abast internacional i europeu com espanyol o català. Per la seva trajectòria, aquesta Càtedra ha obtingut la distinció Success Stories de la Comissió Europea, essent una de les càtedres Jean Monnet de referència mundial. Els seus membres formen part de l’equip dirigit per la Dra. Freixes, com a Senior Expert de l’Agència dels drets fonamentals de la Unió Europea i de l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere, que realitza els informes sobre Espanya per a les dues Agències de la Unió Europea.

FUMH

Article anteriorIgnasi Simón, l’alcalde de Lliçà d’Amunt, visita Ràdio Silenci
Article següentVallesos presenta la revista/llibre número 2 a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.