La nostra posició: fomentar polítiques actives d’ocupació

0
Alex_Valiente_03

Fa tot just un mes es va aprovar el pressupost 2012 de la Garriga. Un pressupost que, com tots som conscients, està marcat pel context de crisi econòmica i les retallades que pateixen els ajuntaments a causa de la rebaixa dels ajuts d’altres administracions. Un moment que ens oferia una oportunitat a tots els partits polítics per buscar un consens i treballar conjuntament per a donar respostes als garriguencs i garriguenques.

Però aquest pressupost també està marcat pel decret del Govern del Partit Popular amb el que ens apugen l’IBI a tots els ciutadans i ciutadanes, cosa que donarà a l’Ajuntament de la Garriga gairebé 400.000 € extres que no tenia previstos.

 Tanmateix, aquests pressupostos de 2012 inclouen algunes decisions amb les quals el Partit dels Socialistes de la Garriga no hi podem estar d’acord de cap manera. En particular, no entenem per què el govern no vol utilitzar els 400.000 euros d’ingressos de l’IBI per impulsar mesures contra la crisi i la precarietat al municipi. Tampoc podíem estar d’acord amb la proposta de reordenació del personal municipal, ja que la trobem precipitada, perquè no compta amb la complicitat de la plantilla municipal i perquè posa en risc el manteniment d’alguns d’aquests serveis públics. En definitiva, massa partides genèriques, amb una gran manca de concreció, que no oferien cap confiança, seguint la línia que té planificada aquest equip de govern. Des del nostre punt de vista, estem en un moment en el  que, el que cal, són idees clares i pressupostos realistes, concrets i valents.

Malgrat la manca de voluntat de l’equip de govern per obrir la participació, nosaltres hem volgut fer aportacions concretes i en positiu. Dies abans del Ple de pressupostos els militants i simpatitzants del nostre partit vam redactar un document on fèiem una sèrie de propostes a l’equip de govern amb la voluntat de discutir-les abans de l’aprovació d’aquests. Proposem utilitzar els gairebé 400.000€ del decretazo de l’IBI per produir un efecte multiplicador del Foment econòmic local, a partir d’un pla d’ocupació local,xecs-servei per a reactivar el comerç de proximitat i els serveis municipals o subvencionar l’IBI als ciutadans i ciutadanes de la Garriga segons el nivell de renda familiar. Propostes en la línia d’ajudar a totes aquelles famílies de la Garriga que, en menor o major mesura, estem patint la crisi econòmica.

L’objectiu d’aquestes mesures és ben clar: hem d’alleugerir l’impacte que la crisi econòmica està generant entre les famílies del nostre poble. Aquest 2012 s’ha tancat amb una taxa del 13,5% de la població activa de la Garriga en situació d’atur. Per primer cop, la Garriga es troba entre els municipis amb més atur de la comarca.

 Segurament, a causa de la majoria absoluta que té aquest equip de govern, no han trobat necessari escoltar les propostes que se’ls han fet des de la oposició. Propostes valentes per a un moment necessari. L’equip de govern prefereix guardar-se aquests diners al calaix. Per què? Per fer política d’inversions d’aparador quan arribi el bon temps? Per cobrir alguna de les pistes poliesportives del municipi (vell somni d’alguns dels regidors al govern)? En tot cas, res de polítiques per a fomentar l’economia local i l’ocupació entre els garriguencs i garriguenques.

 De moment, el govern ha mostrat una certa supèrbia negant-se a acceptar mesures que hem presentat amb cordialitat i sense fer soroll. I seguirem estenent-li la mà per buscar entre tots la fórmula per fer uns pressupostos el més socials possible, donant una resposta real a la realitat del nostre municipi. Però  ens preocupa constatar com les bones paraules d’alguns a les passades eleccions s’estan convertint en vella política de manar sense escoltar.

Article anteriorEntrevista a Joan Cruells, Director de la Fundació Asil-Hospital
Article següentEl garriguenc Lluís Castells guanya un Goya pels efectes especials d’Eva
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.