L’èxit de participació va marcar, els passats 11 i 12 de febrer, la 1a Fira de la Botifarra de la Garriga. Al llarg dels dos dies, el poble va rebre una gran afluència de públic, que va poder visitar els diversos estands ubicats a la plaça de Can Dachs i, a més, gaudir d’un conjunt de propostes lúdiques i culturals.
La Fira de la Botifarra ha estat un esdeveniment inèdit amb un objectiu clar: promoure el comerç local i promocionar el municipi. Hi han participat cansaladeries locals, establiments de productes de proximitat i productors locals i comarcals, i també hi han col·laborat els sectors de la restauració, de menjars preparats, l’Agrupació de Serveis i Comerciants (ASIC) i l’Associació de Comerciants, Empresaris i Professionals de la Garriga (APROP). La fira l’ha organitzat l’Ajuntament de la Garriga amb el suport de la Diputació de Barcelona.
A més de conèixer l’oferta de les xarcuteries i els establiments participants, el públic visitant també va poder descobrir els principals atractius turístics i l’oferta gastronòmica de la Garriga. Durant els dos dies, l’estand institucional va rebre més de 1500 visites i va repartir un informació turística del poble i de la comarca. També es va presentar la guia de restauració de la Garriga, un plànol on hi figuren els diferents establiments de restauració del municipi.
Entre les activitats complementàries van destacar la presentació del llibre Corpus Culinari Català, el receptari més complet de la gastronomia catalana, i també els concursos de dibuix infantil i de coques de botifarra. Els dibuixos premiats al concurs infantil van ser els de Jana Montoya, Víctor Escos i Carla Castelló. Pel que va al concurs de coques, es va premiar les receptes de Neus Marrodan (coca més bona), Xavier Martí (coca més original) i J. Miquel Piñol (coca més ben presentada). També va tenir una molt bona acollida el tast de pinxos de l’ASIC que, durant els dos dies de la fira, va repartir més de 1.200 pinxos entre el públic assistent.
Una altra proposta cultural va arribar de la mà de l’Associació Cultural Corpus la Garriga, que diumenge al matí va guarnir el carrer del Centre amb una catifa de flors inspirada en el cartell de la fira. La Fira de la Botifarra també va portar altres iniciatives, com el tastet de botifarres i productes derivats o el Platillo de Botifarra, un plat els establiments de restauració i de menjar preparat participants serviran fins al proper 19 de febrer.
Font: OAMC