“La transició nacional”, nou llibre de Malhivern

0
La_trancisio_nacional_PORTADA_03_BQ1

A principis de març ja es podrà trobar a les llibreries la darrera publicació de l’editorial garriguenca Malhivern, i que es titula La transició nacional.

En aquest llibre, una part dels dirigents més rellevants de la federació nacionalista de CiU, encapçalats pel President de la Generalitat, expliquen a la ciutadania què entenen per Transició Nacional, un concepte que ha esdevingut central en el debat polític català i que de ben segur marcarà la present legislatura.

Aquest llibre compta amb la participació, entre d’altres, del President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, i ha estat coordinat per l’historiador Santiago Cucurella.

SINOPSI:

Una de les reclamacions bàsiques de l’Assemblea de Catalunya fou el restabliment provisional de les institucions i principis bàsics de l’Estatut de Catalunya de 1932 com a punt de partida per a l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Curiosament, després de la dictadura i de l’aprovació de l’Estatut de 1979, aquest plantejament de provisionalitat de l’autonomia, que fins aleshores havien assumit les forces polítiques catalanes de tradició democràtica, va ser abandonat per una part important d’elles, que van passar a considerar la Catalunya autònoma com al punt d’arribada de les seves aspiracions d’autogovern.
Un cop demostrada durant més de trenta anys la inviabilitat d’un encaix respectuós de Catalunya en el conjunt de l’Estat, la societat civil ha fet seva la demanda del dret a decidir exercit a partir de reivindicacions que generen un ampli consens social, com és el cas del Pacte Fiscal. En aquest marc, Convergència i Unió ha plantejat la idea de Transició Nacional, que marcarà l’agenda durant la present legislatura.

En aquest llibre, una part dels dirigents més rellevants d’aquesta federació nacionalista, encapçalats pel President de la Generalitat, expliquen a la ciutadania quin és el contingut d’aquest concepte, que ja ha esdevingut central en el debat polític català.

AUTORS:
Artur Mas, Jordi Turull, Carles Campuzano, Ramon Tremosa, Xavier Trias, Josep Vila d’Abadal, Meritxell Budó, Santi Vila, Santiago Cucurella (coordinador)

Article anteriorLa Garriga recorda Josep Maurí
Article següentSegona golejada consecutiva el Sènior Femení AEE Manuel Blancafort
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.